Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bölge Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için stratejilerini açıkladı. Yapıcıoğlu, partisinin Türkiye'nin üç büyük şehri İstanbul, Ankara ve İzmir'de Cumhur İttifakı'nın büyükşehir belediye başkan adaylarını destekleyeceklerini belirtti.

Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, HÜDA PAR'ın Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Ceylanpınar, Bismil, Eğil, ve Kahta belediye başkan adaylarını tanıttı. Adaylarının yerel seçimlerde ciddi bir çalışma sergilemelerini beklediklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Türkiye genelinde ise İstanbul, Ankara ve İzmir'de Cumhur İttifakı'nın büyükşehir belediye başkan adaylarını destekleyeceklerini açıkladı.

Yapıcıoğlu, yerel seçimlerin dinamiklerinin ve şartlarının farklı olduğunu belirterek, "Bazı yerlerde lokal bazı ittifaklar gelişebilir. Bir yerde bir partiyle başka bir yerde başka bir partiyle başka bir grupla ittifak olabilir. Farklılıklar içine girebiliriz, bunu zaman gösterecek." dedi.

HÜDA PAR'ın seçim stratejisi, yerel dinamiklere uygun şekilde şekillenecek ve Cumhur İttifakı'nın büyükşehir belediye başkan adaylarını destekleme kararı, parti tabanında ve seçmenler arasında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Editör: Resul Özdil