Bugün; 18 Mart, Türk’ün dünyaya sesini duyurduğu, tarihin seyrinin değiştiği, esarete karşı başkaldırıp, bağımsızlığı uğruna vatan aşkıyla canlarını feda eden yüzbinlerin şehit olduğu Şanlı Çanakkale Zaferi’mizi ve Şehitlerimizi anmanın onurunu yaşamaktayız.

Çanakkale; kanla yazılmış bir zaferdir. Milletinin geleceği için, kendi geleceğinden vazgeçip, kendi kaderine boyun eğen ama vatanının kaderine boyun eğmeden göğsünü düşmana siper eden Mehmetçiğin sessiz çığlığıdır. Bir an olsun arkasına bakıp geri adım atmayan, şehadete ereceğini bile bile iman dolu göğsüyle cennete yürüyen yüz binlerin zaferidir. Mermisi tükenmiş, mevziisini terk edip gitmek yerine, süngüsünü takıp taarruza geçmiş, düşmana koşarken ölümü korkutan yüzbinlerin zaferidir.

Çanakkale öyle bir zaferdir ki; tek yürekte toplanan bayrak aşkıyla, her bir ağızdan yükselen aynı ses; Ya İstiklal Ya Ölüm… İşte böyle başladı şanlı zafer. Ölümsüz vatan muhafızları çiğnedi düşmanı ezercesine. Kaldırdı Seyit Ali’m mermiyi, düşman yiğit gördü, mert gördü. Yüreği vatan aşkıyla çarpan Türkü gördü.

Ey Türk evladı; Bastığın yerleri toprak diyerek geçemezsin çünkü o toprak ki; bir mezar taşı bile olmadan kaybolup giden isimsiz kahramanların ağıtları, Hilal ile Yıldıza asil rengini veren şehitlerin kanıdır. Öyle şanlı bir kandır ki; vatan toprağının her karışını sulayarak her bir damlasıyla göklerde dalgalanır.

Unutmayın ki; Düşmeyen sancak 57. Alay'ı, sessiz gecenin kahramanı Nusret Mayın Gemisi'ni, gizli darbenin başrol oyuncusu Mesudiye Zırhlısını, Conkbayırı'ndaki şanlı direnişi, insanlığın savaşı yendiği Gelibolu'yu, efsaneleşen Koca Seyit'i ve cesur yürek Yahya Çavuş'u, hiç kimse tarih sahnesinden silemez! 

Ey bu vatanın korkusuzları;bilin ki toprağa düşen kanı, gözyaşı ile ısıtan bir nehir var. Emanetinize gözü gibi bakan, son nefesine kadar koruyacak olan, göklerde dalgalanan Bayrağı’nı göğsünde taşıyan bir Türk Milleti var.“Çanakkale geçilmez!” diyen bu milletin evlatları olarak sonsuza kadar “vatan sağ olsun” diye haykıracağız.

Bizlerde bu özel ve anlamlı günde şehitlerimizin anılarını yaşatmak ve onlara olan minnet borcumuzu hatırlatmak için; Osmaniye Valiliği İnternet Sitemize “Şehitler Köşesi’nin” açılışını yapıyoruz. Şehitler Diyarı Osmaniye’mizin tüm Yiğit ve Cesur Şehitlerinin içerisinde yer aldığıölümsüz bir albüm oluşturmak istedik. Biliyoruz ki; şehadete yürüyen kahramanlarımızın haklarını ödeyemeyiz.

Sözlerime son verirken, Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, aziz şehitlerimize sözümüz olsun; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları baştaolmak üzere; Kahraman Türk Ordusu’nu, varıyla yoğuyla mücadeleye destek veren Cesur Türk Milleti’ni ve bu uğurda hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun.

Dr. Erdinç YILMAZ

Vali