VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ’IN 7 OCAK OSMANİYE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILI KUTLAMA MESAJI

Amanos Dağları’nın eteklerinde, Ceyhan nehrinin suyuyla beslenen tarlaların yeşil örtüsü olan fıstık üretimiyle tarıma can veren, toprağından bereket fışkıran, nice yiğitler yetiştiren, turpun anavatanı, fıstığın başkenti, güzel ve kadim şehir Osmaniye’nin Kurtuluş’unun 100. yılını kutluyorum.

Bugün, bu güzel vatan topraklarında özgürce, huzur ve refah içerisinde yaşıyorsak, bunu; vatanını canından kutsal sayan, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, minnetin en güzelini, saygının en yücesini hak eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

Çünkü onlar; Sakarya’da destan yazan, Çanakkale’de ayağındaki bez parçasına inat, vatan müdafaasından asla taviz vermeyen, Kurtuluş Savaşı’nda Kuva-i Milliye ruhuyla milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek, bedenlerini düşmana siper eden yiğitlerdir. Çünkü onlar; hayatları pahasına vatana can suyu verenlerdir.

Bu zafer; bir an olsun arkasına bakıp geri adım atmayan, şehadete ereceğini bile bile iman dolu göğsüyle cennete yürüyen yüz binlerin zaferidir.

Ey Türk evladı; Bastığın yerleri toprak diyerek geçemezsin çünkü o toprak ki; bir mezar taşı bile olmadan kaybolup giden isimsiz kahramanların ağıtları, Hilal ile Yıldıza asil rengini veren şehitlerin kanıdır. Öyle şanlı bir kandır ki; vatan toprağının her karışını sulayarak her bir damlasıyla göklerde dalgalanmaktadır.

Ey bu vatanın korkusuzları; bilin ki toprağa düşen kanı, gözyaşı ile ısıtan bir nehir var. Emanetinize gözü gibi bakan, son nefesine kadar koruyacak olan, göklerde dalgalanan Bayrağı’nı göğsünde taşıyan bir Türk Milleti var.

Bu memleket, 7 Ocak tarihinde bedenlerini siper edip, düşmana geçit vermeyen, “şehit oluruz, gazi oluruz ama asla esir olmayız” sözünün hakkını veren; Rahime Hatunların, Palalı Süleymanların, Köse Mehmetlerin diyarıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs günü yaktığı bağımsızlıkateşi, yurdun dört bir yanındaki ocaklarda harlanarak zaferle taçlanmıştır. O dönemleri Anadolu evlatları şu mısralarla anlatıyor;

Paşam; Türk’ün boynundaki zinciri koparıp zafer tacını başına takan ellerinize sonsuz şükran borçluyuz. O şükranlar ki, kurtarıcı elleriniz Akdeniz’i gösterdiği gün binlerce Türk anasına, bağrından koparttığı hediyeleri seve seve verdirtti. Ölüm ve kan fışkıran savunma volkanının mermilerini sırtında taşıyan Türk kadını, bu kez de azimli ve imanlı yavrularını verecektir. İşte biz, Anadolu kadınları, bu yeni savaşın candan gönüllüleri, huzurunuzda söz veriyoruz. Kayalar ellerimizi parçalasa, fırtınalar gözlerimizi dumanla doldursa, biz yine açtığınız yolda, gösterdiğiniz hedefe koşacağız ve dönmeyeceğiz Paşam, dönmeyeceğiz.

Ey zulümleri yıkan, ezilenleri kurtaran Türk kahramanı. Ey ağlayan masum gözlerin, sızlayan Türk yüreklerinin dermanı! Bugün ayağını bastığın Anadolu’da yeni bir hayat beliriyor. Parlak bir umut, bir gelecek doğuyor. Yaşasın Gazi Paşamız, Yaşasın Millet, Yaşasın Zafer…

Kıymetli Hemşehrilerim;

Bu ülke çok zorlu şartlar altında kurtarıldı, kıymetini iyi bilmeliyiz. Bizlere düşen görevse; vatanseverlikleriyle gururlandığımız, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimiz ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden Şanlı Al Bayrağı’mıza sahip çıkmak ve ülkemizi en yükseklere taşıyacak emin adımlarla ilerleyerek; yüreği bayrak aşkıyla çarpan, fikri hür, vicdanı hür, ilim ve irfan sahibi çalışkan nesiller yetiştirmektir.

Bir asırdır bu ruh ve tarih şuuruyla ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Ekonomik kalkınmadan eğitime, sosyal hizmetlerden diplomasiye, yerli üretimden çalışma hayatının iyileştirilmesine kadar, her alanda güçlü ve büyük Türkiye idealini hayata geçiriyoruz. Güçlü sanayi altyapımız, nitelikli insan kaynağımız ve yenilikçiliği teşvik eden Ar-Ge ekosistemimiz sayesinde önemli başarılara imza attık. Türksat 5A uydumuzla, yerli ve milli otomobilimiz TOGG ile, siber savunma araçlarımızla, kendi üretimimiz olan iha ve sihalarımızla, yüksek irtifa uzun dayanıklılığa sahip son teknoloji AKINCI’mızla yeni bir dönemi başlatıyoruz. Teknoloji odaklı sanayi hamlelerini hızla atan, mavi vatanı koruma ülküsünden asla taviz vermeyen Büyük ve Güçlü Türkiye olma yolundaki adımlarınıza kararlılıkla devam edeceğiz.

Sözlerime son verirken; Valilik yapmaktan onur duyduğum, Yiğit Osmaniye’nin evlatlarının 7 Ocak Kurtuluş Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarına ve hayatları pahasına vatana can suyu veren aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

7 Ocak Kurtuluş Bayramımız Kutlu Olsun!

Dr. Erdinç YILMAZ

Vali