vali ömer faruk coşkun

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Düziçi ilçesinde gerçekleştirdiği inceleme ve denetleme programı kapsamında Yeni Farsak köyünde bulunan halk ozanı Karacaoğlan'ın kabrini ziyaret ederek, kabirde yapılması planlanan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Düziçi Karacaoğlan Kültürünü Yayma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Halil Koç “ Karacaoğlan Düziçi´li, bundan hiçbir şüpheniz yok ve olmasın. Bütün araştırmacılar Karacaoğlan´ın Düziçi´nde yaşadığı kanısındalar. Diğer il ve ilçeler ne kadar sahiplenmeye çalışsa da gerçekler gün gibi açıktır” dedi.

Araştırmacı yazar, Türk dili ve edebiyat öğretmeni Halil İbrahim TOPALAK, Zindağından, Pirsultanlıdan, Karkından, Karagedik'e kadar bir ile 15 tane arasında Karacaoğlan dizeleri bilmekte ve bunların çoğu akademik litarütürde yer almamakta. Burada kalabalık var fakat yetersizdir” diyerek KARACAOĞLAN’a Düziçililerin sahip çıktığını belirtti.
Programının devamında Hoğdu Yaylasını ziyaret eden Vali Coşkun, burada vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.
Vatandaşlarımızın ilettiği sorun ve talepleri değerlendireceklerini ifade eden Vali Coşkun, "Öncelikle bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Dile getirmiş olduğunuz talep ve sorunları imkânlarımız ölçüsünde, öncelik acil olanlar olmak üzere çözmek için hep birlikte gayret göstereceğiz" dedi.
Hoğdu Yaylası sakinleri Vali Coşkun’a sorun ve taleplerini dinlediği için teşekkür ettiler.
Vali Coşkun'un ziyareti sırasında Karacaoğlan âşıklık geleneğini yaşatmak için halk ozanı âşıklar tarafından program yapıldı. Haber: Ersin ŞİMŞEK