Yapılacak değişikliklerle toplu taşıma sistemi yeniden yapılandırılacak. Hedef, yıl sonuna kadar %50’ye ulaşmak ve gelecek yılın başında ise 81 ilde tam anlamıyla uygulamaya geçmek.

Dikkat! Toz taşınımı sürüyor Dikkat! Toz taşınımı sürüyor

Yeni düzenleme, şehirlerarası seyahat eden vatandaşların kendi şehirlerindeki ulaşım kartlarını kullanabilmesine imkan tanıyacak. Tüm ulaşım kartları, tek bir kart üzerinden entegre şekilde kullanılabilecek.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, projenin vatandaşların ihtiyaçlarına göre şekillendirildiğini belirtti. Belediyelerle entegrasyon sürecinin devam ettiğini ve uygulamanın bu yıl içinde daha da yaygınlaşacağını ifade etti. Türkiye Kart’ın kredi kartlarına entegre edilebileceğini vurgulayan Gülten, bu özelliğin karekod ve cep telefonuyla ödeme sistemlerini desteklediğini de ekledi.

Gelecekte Türkiye Kart’ın, aktif olarak kullanılan kartların yerini alması planlanıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte yeni kart, zamanla mevcut kartların yerini alacak. Bu dönüşüm, toplu taşıma sistemine modern ve entegre bir yaklaşım getirecek. 

Editör: Mehmet Çardak