Polis teşkilatının 174. yıldönümü kutlamaları nedeniyle program düzenlendi. Programa Düziçi Belediye Başkanı Alper ÖNER, İlçe jandarma komutanı, Osmaniye il genel meclis üyeleri, bazı kamu, kurum ve kuruşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Düziçi kaymakamlığında çelenk sunma töreni ile başlayan program İlçe Emniyet Müdürü vekili Mustafa GÖK’ün konuşmasıyla devam etti. GÖK konuşmasında; “ Kurulduğu 10 nisan 1845 yılından bu yana vatandaşlarımıza huzur ve güvenlik hizmeti veren polis teşkilatımız, anayasa ile teminat altına alınmış olan temel hak ve hürriyetlerin koruyucusu, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen bir teşkilatın mensupları olarak gururluyuz.
Türk polisi ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü saldırıya karşı göğsünü siper etmiş, vatan ve millet uğruna şehit olmaktan asla vazgeçmemiştir. Gücünü milletinden ve kanunlarından alan Türk Polisi anayasa ve kanunların kendine verdiği yetkiyi yerinde ve zamanında tarafsız olarak kullanarak cesaret ve fedakârlığıyla vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeden görevini başarıyla yerine getirmektedir. Sadece aziz vatanımızda değil, aynı zamanda sınır ötesinde de yardım eli bekleyen mazlumların can ve mal güvenliğini ve ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden terör örgütlerine karşı mücadele etmeye devam etmektedir.

Değerli Düziçililer;

İlçemizde huzur ve güven ortamının sağlanması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğin korunması için gece gündüz demeden sizden aldığımız güç ve destek ile gelişen teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini koruma ve kollama görevimizden asla taviz vermeden, vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmaksızın, eşit, adil, tarafsız, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğünü esas alarak görev ifa edeceğimizden asla şüpheniz olmasın.

Değerli Meslektaşlarım;

Kutsal vatanımıza ve aziz milletimize bıkmadan usanmadan her türlü fedakarlığa katlanarak görev ifa edeceğinize ve etmiş olduğunuz kutsal yemine bağlı kalarak insan haklarına saygılı, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne ve milli iradeye karşı her türlü tehdit ve zorluğun üzerinden geleceğinize olan inancım tamdır. Milletimizin bağımsızlığını, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak temel amacımız olmalıdır.
Görevinizi ifa ederken polis halk ilişkilerine gereken önemi vererek, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı, meslek disiplini ve ciddiyeti içerisinden görev yapma anlayışı ile meslek onurunu her şeyin üzerinde tutan siz meslektaşlarımla çalışmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Her geçen gün daha güçlü ve vatandaşları ile bütünleşecek olan teşkilatımızın 174. kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Özverili çalışmalarınızdan dolayı başta sizler olmak üzere eş ve ailelerinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerimle vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumada canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anarken, kahraman gazilerimize ve emekli meslektaşlarıma bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diler, şükranlarımı sunarım. “diyerek konuşmasını tamamladı. Düziçi ilçe emniyet müdürü Mustafa GÖK’ün konuşmasının ardından Polis lokaline geçilerek, ikramlarda bulunuldu.
Haber: Ersin ŞİMŞEK