Adana'da kavgada iki kişi yaralandı Adana'da kavgada iki kişi yaralandı

 Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında, 3600 ek gösterge talebi ön plandaydı.
Tüm Kamu-Sen Eğitim Sendikası Genel Başkanı Osman Demirkaynak, "1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi yoluyla özellikle memur emeklilerinin sorunlarının bir nebze olsun çözülebileceğini ifade ediyorum. Bu doğrultuda hazırladığımız kanun teklifi talebini yetkililerle paylaşmıştık" dedi.
Demirkaynak "3600’e yükselten kanun çalışmaları esnasında, kamu çalışanları arasında ek gösterge bakımından yapılacak istisnanın yeni adaletsizlikler doğuracağını belirtmiş, 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi yoluyla özellikle memur emeklilerinin sorunlarının bir nebze olsun çözülebileceğini ifade ediyorum  Bu doğrultuda hazırladığımız kanun tekliflefini talebini yetkililerle paylaşmıştık. 
2023 yılındaki seçim sürecinde hem dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1. dereceye gelen tüm memurların ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceğini dile getirmişti. 
Ek gösterge bilhassa memur emeklilerinin maaşlarını doğrudan ilgilendirdiği için emekli maaşlarının belirlenmesi bakımından hayati öneme sahiptir. Milyonlarca memur ve emekli Cumhurbaşkanımızın sözünün hayata geçirilmesini beklemektedir. 
Aylık 14 bin 800 TL düzeyinde maaşla ailesini geçindirmeye çalışan memur emeklilerimiz için ek gösterge düzenlemesi öncelikli olarak bir an önce gerçekleştirilmelidir. 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucunda bu yönde çalışma yapılacağı da karar altına alınmış olmasına rağmen şu ana kadar atılmış somut bir adım bulunmamaktadır. 
Talebimiz ve beklentimiz verilen sözlerin tutulması ve 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi için gerekli yasal çalışmanın yerel seçimler öncesinde TBMM gündemine getirilmesi yönündedir. Sayıları milyonu bulan çalışan ve emeklimizin umutları başka bahara bırakılmamalı, ek gösterge konusu yapılacak düzenleme ile artık gündemden tamamen çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.    
TEÇ-SEN İl Başkanı Ali Gürz ise, "3600 ek gösterge, hem dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilmişti. Ancak bugüne kadar somut bir adım atılmadı. Verilen sözlerin tutulması ve 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi için gerekli yasal çalışmanın bir an önce TBMM gündemine getirilmesi gerekiyor" dedi.
Başkan Gürz açıklamasında " Değerli basın mensupları, kıymetli kamu çalışanları; bilindiği üzere 02 temmuz 2022 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yasa ile  öğretmenlerimiz, asker ve polislerimiz, din görevlilerimiz ve hemşirelerimiz başta olmak üzere 2.5 milyon kamu çalişani 3600 ek gösterge kapsamina alınmıştır.
Yıllardır bu yasayi bekleyen kamu çalışanları adına büyük bir müjde olan 3600 ek gösterge düzenlemesi, yönetim kademesinde olan şeflerimiz, teknik personellerimiz, memurlarımız ve yardımcı hizmetler sınıfımız açısından da eksik kalmıştır. hayal kırıklığı yaratmıştır.
3600 Ek göstergenin eksik kalan tarafinin tamamlanması, erişim kisitlamasinin kaldırılması, kamu çalışanlarının tamamını kapsaması için Teç-Sen olarak sürekli eylemsel hale geçtik. Gerek basın açıklamalarımızda ve eylemlerimizde gerek mitinglerimizde, gerekse Ankara’ya yaptığımız yürüyüşümüzle, gerekse grevlerimizde 3600 ek gösterge konusu ana gündememiz oldu.
14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkani ve Milletvekilleri seçimlerinden Önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1. dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verileceği sözüne rağmen, çalışma bakanı tarafından kanun teklifinin hazır olduğu söylenmesine rağmen ve toplu sözleşme masasında mutabakat altına alınmasına rağmen bugüne kadar meclise getirilmemiş olmasini kabul etmiyoruz.
1. Dereceye gelen her kamu çalışanına 3600 ek gösterge sözünün tutulmasi için bugün bu meydanda bir defa daha sesleniyoruz.  Kamuda görev yapan şefler olarak sesleniyoruz. verilen söz yerine gelsin 1.dereceye 3600 ek gösterge kanun teklifi bir an önce meclise gelsin ve adalet tecelli etsin.  
Kamuda görev yapan teknik personeller olarak sesleniyoruz. Verilen sözler yerine gelsin. 1. Dereceye 3600 ek gösterge kanun teklifi bir an önce meclise gelsin ve adalet tecelli etsin. Kamuda görev yapan memurlar olarak sesleniyoruz. Verilen sözler yerine gelsin. 1. dereceye 3600 ek gösterge kanun teklifi bir an önce meclise gelsin ve adalet tecelli etsin.  Kamuda görev yapan yardımcı hizmetler sınıfı olarak sesleniyoruz. Verilen sözler tutulsun. 1. dereceye 3600 ek gösterge kanun teklifi bir an önce meclise gelsin ve adalet tecelli etsin" şeklinde konuştu. 
Kamu çalışanlarının maaşlarını doğrudan etkileyen ek gösterge konusunda yapılan bu basın açıklaması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Çalışanların taleplerinin yerine getirilmesi için yetkililerden somut adımlar atılması bekleniyor.

Editör: Resul Özdil