Bu maddi yardım, başvuru sahiplerinin belirli koşulları karşılaması ve belirlenen süreçlere uygun olarak SGK'ya başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Antalya’da züccaciye sektöründe 2 milyar dolarlık iş anlaşması Antalya’da züccaciye sektöründe 2 milyar dolarlık iş anlaşması

Para-1SGK'nın nakit destek ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamaya göre, destekten faydalanabilmek için öncelikle sigortalı olarak çalışan kişilerin belirli koşulları sağlaması gerekiyor.

Para 7 İş kazası, sürekli iş göremezlik raporu, meslek hastalığı, malüllük veya yaşlılık maaşı gibi durumlar, başvuru için aranan şartlar arasında yer alıyor.

Para 23Cenaze yardımı ise, vefat eden sigortalı kişinin yakınlarına veriliyor. İlk olarak eşine verilen yardım, eş bulunmaması durumunda çocuklarına, çocuğu olmaması halinde ise anne ve babasına ödeniyor.

Para 3Anne ve babası da yoksa kardeşleri bu yardımdan faydalanabiliyor. Ancak, cenaze yardımı başvurusu yapabilmek için belirtilen şartlara ve süreçlere uygun bir şekilde SGK’ya başvuruda bulunulması gerekiyor.

Para 5Cenaze yardımı miktarı, her 6 ayda bir artıyor ve enflasyona göre belirleniyor. SSK’lı ve Bağ-Kurlu çalışanlara 3 bin 385 TL, Emekli Sandığı emeklisi veya çalışanı olanlara ise 8 bin 240 TL ödeme yapılıyor.

Para1

Bu destek ödemeleri ile ilgili daha fazla bilgiye SGK'nın resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Editör: Resul Özdil