Düzenli, Hatay'da yaşanan ve partisinin adayı Gökhan Zan'la ilgili skandalın ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla istifa kararını kamuoyuna duyurdu.

Gökhan Zan'ın ses kaydının ortaya çıkması ve bu olayın Türkiye genelinde geniş yankı bulması, Türkiye İşçi Partisi'nde sarsıntıya yol açtı.

Parti yönetimi, yaşanan skandalın ardından Zan'ı adaylıktan çekme kararı alsa da, bu durum parti içerisindeki sorunların daha da derinleşmesine neden oldu.

Düzenli, yaşanan bu gelişmelerin ardından partideki popüler isimlerin, ne olduklarına ve dünya görüşlerine bakılmaksızın aday gösterilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, önemli bir karar aldığını belirtti.

Düzenli'nin İstifasının Arka Planı
Düzenli, yaptığı yazılı açıklamada, "Hatay'da yaşanan Gökhan Zan olayının ardından, her önüne gelen popüler ismin, ne olduğuna bakılmadan partiye kayıt olmasından, aday gösterilmesinden mütevellit, ciddi bir kırıklık yaşadım" ifadelerini kullandı. Seçimlerden sonra istifa etmek yerine, seçim öncesi bu kararı alarak, Olası soru işaretlerini ortadan kaldırmak istediğini belirtti. Düzenli, "Seçimden sonra istifa edip bazı soru işaretleri bırakmamak adına, mensubu olmaktan her zaman şeref duyduğum Türkiye İşçi Partisi'nden istifa ediyorum" şeklinde konuştu.

Osmaniye'de 28. Dönem Milletvekili seçimlerine katılan ve partisinin oylarını artırma konusunda önemli çabalar sarf eden Düzenli, adaylık sürecinde 50 civarında olan oy oranını 1.267'ye çıkarmayı başarmıştı.

CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer'den Hayvancılık Eleştirisi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den Hayvancılık Eleştirisi

Bu başarı, Düzenli'nin seçim bölgelerindeki etkinliğini gözler önüne sererken, istifası kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Editör: Resul Özdil