Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın tavsiyesi üzerine başlatılan millet bahçeleri projesi Ellek’te yapıldı. Ellek belediyesi tarafından yapılan proje osmaniye bölgesinde ilk ve tek olmak özelliği taşıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ellek belediyesinin kendi kaynağıyla yapılan millet bahçesinin henüz 1. Etabı tamamlandı.

Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir, yaptığı açıklamada: “Üç aylık ihale sürecinin ardından hızlı bir şekilde projemizi yapmaya başladık. Seçim döneminde vaatlerimiz arasında yer alıyordu. Çok Şükür vatandaşlarımızın günlük olarak gelebileceği, kafasını dinleyebileceği millet bahçesinin birinci etabını tamamladık. Toplamda 23 dönümlük arazinin üstüne kurulacak olan bahçemiz tamamlandığında çevre il ve ilçelerden ziyaretçi akınına uğrayacağını belirtti.

Yeşildemir açıklamanın devamında: “Orman alanlarının 2b kapsamında alındığını, yapımında yüklenici firma ve çalışanların üstüne kâr koymayarak tamamen maaliyetine çalıştıklarını söyledi. Başkaları konuşur Ak Parti Yapar, Biz çalışmak için geldik diyen Yeşildemir projenin yapımında emeği geçen milletvekilleri sayın Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya’ya teşekkür ettiğini belirtti.

Çamlık Alanlara park yapılacak, ders çalışma, yürüyüş alanı ve çocuklar için oyun alanı oluşturuldu. Yeni evlenecek olan gelin ve damatlar için kır düğün salonu olarakta kullanılabilecek olan proje de betonlaşmadan daha çok yeşil alana önem verildi.

Millet Adına Yapılan Tüm İşlerin Yanındayız
Millet Bahçesinde yüklenici firma olarak Çalışan Yeğen İnşaat’ın Sahibi Mehmet Alaca, yaptığı açıklmada: “Osmaniye’de ilk kez yapılan proje de yer almanın heyecanını yaşadıklarını, burada asla ticari kar gütmediklerini belirtirken Düziçi olsun, Ellek olsun biz millet adına yapılan tüm işlerde herkesin yanında olduklarını ifadelerini kullandı.

Hızlı Tren’in Düziçi’nde İstasyonu Olacak
Yapımı devam eden hızlı tren’in düziçinde yeni bir istasyonu olacak ve yolcular Düziçi’nden inip-binebilecek.

Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir son olarak, Ellek’te Dere islahı çalışmalarının devam ettiğini, yeni köprü yapılacağını, Ellek’te belediyesinde su sorunu olmadığını Pandemiye rağmen çok şey yaptıklarını belirtti. Fotoğraf: Ersin Şimşek - Haber: Enes Şimşek