Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruyla, deprem nedeniyle görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin, daha önce görev yaptıkları ildeki eğitim kurumlarına geri dönme hakkı verilecek.

Okul (4)Bu kapsamda, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapan öğretmenler, süre şartı aranmaksızın başvurularını yapabilecekler.

Okul (1)-1 Başvurular, 3-6 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak ve atamalar 7 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Okul (1)

Atamalar, depremden etkilenen 10 ilde ilan edilen kontenjanlar dâhilinde, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yeni görev yerlerindeki başlama işlemleri ise 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.

Darıca Kütüphanesi gençlere en güzel hediye Darıca Kütüphanesi gençlere en güzel hediye

Okul (1)

Öğretmenlere sağlanan bu fırsat, depremin etkilediği bölgelerdeki eğitim sürecinin devamını sağlamak ve öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Okul (3)Bu adımın, özellikle Osmaniye gibi depremden etkilenen illerdeki eğitim kalitesinin korunması ve geliştirilmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. 

Muhabir: Ersin Şimşek