Yüksek fiyatlarına rağmen kestane, vatandaşların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya devam ediyor. Ancak bu sene kestanelerin kabuklarının zor soyulmasıyla ilgili şikayetler artarken, 40 yıllık sokak satıcısı bu konuda bir sırrını açıkladı.

29987Düzce'de ormanlarda yetişen ve "Düzce Kuzusu" olarak bilinen kestane, bu yıl kilosu 250 liraya kadar çıkan fiyatlarına rağmen talep görmeye devam ediyor.

Kabuk 1Kestane satıcısı Şaban Ünlü, kestanenin pişirilmesiyle ilgili önemli tüyolar verdi. Öncelikle kestanenin diplerinin temizlenmesi gerektiğini belirten Ünlü, toplanan kestanenin özenle işlendikten sonra tezgaha indirildiğini açıkladı.

Kabuk 2Kestane çiziminin önemine vurgu yapan Ünlü, en iyi çizimin falçata veya bıçakla yapıldığını ifade etti. Bu çizim sayesinde kestanenin pişirilirken daha iyi şişeceğini ve kabuğundan daha rahat çıkacağını belirtti.

Kabuk 3Kestanenin en iyi pişirme yönteminin fırında olduğunu dile getiren Ünlü, 170 derece sıcaklıktaki fırında tepsi içinde ara ara karıştırarak pişirmenin lezzeti artırdığını söyledi.

Ayrıca, pişme aşamasına geldikten sonra kestanenin bir beze sarılarak kabuğunun yumuşamasının sağlanması önerildi. Bu yöntemle kestanenin daha lezzetli olduğunu belirtti.

Editör: Resul Özdil