Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün liderliğinde başlatılan 'Durakta Bekliyorum' uygulaması, engelli bireylerin toplu taşıma hizmetlerinden daha rahat ve etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda engelli yolcular, Muğla Kart Mobil Uygulaması üzerinden 'Durakta Bekliyorum' sekmesini kullanarak binmek istedikleri otobüsü seçebilecekler. Otobüs şoförleri, engelli yolcuların hangi durakta beklediğini anında öğrenecek ve buna göre hizmet verecekler.

Görme engelli vatandaşlar için de düşünülen uygulama, sesli uyarı sistemiyle engelli yolculara kolaylık sağlayacak. Engelli bireyler, inmek istedikleri durağı da uygulama üzerinden bildirebilecekler. Bu sayede otobüs şoförleri, yolcuların durağa ne zaman ineceklerini de önceden bilecekler.

Türkiye Görme Engelliler Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, uygulamayı değerlendirerek, "Muğla Büyükşehir Belediyemizin yeni uygulamasıyla şoföre hangi durakta beklediğimizi bildirebileceğiz. Otobüs bizi beklediğimiz duraktan alacak. Böyle bir uygulama bizler için adeta lüks oldu. Bizler için muhteşem bir şey. Böyle bir uygulamayı başlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ediyorum" dedi.

'Durakta Bekliyorum' uygulaması önümüzdeki hafta itibariyle kullanıma sunulacak. Bu uygulama, engelli bireylerin toplu taşıma hizmetlerini daha kolay ve erişilebilir bir şekilde kullanmalarına katkı sağlayacak. 

Kaynak: Foto: İGFA