Osmaniye

Mimar Aktürk, CGC’li gazetecileri konuk etti

Abone Ol

Osmaniye'nin sevilen isimlerinden Mimar Haydar Aktürk, Cebeli Bereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC)'ni misafir etti.
Aktürk, geleneksel hale getirdiği “Kuru fasulye-Pilav” etkinliğinde, CGC Yönetim Kurulu ve üyeleri ile bir araya geldi.


Aktürk'ün mimarlık ofisinde gerçekleşen ikramın ardından, Osmaniye’nin ve basının genel sorunları görüşüldü.


Sivil Toplum Kuruluşları arasında iletişimi sağlamak istediğini, Osmaniye’nin en büyük eksikliğinin, şehir kültürü oluşturamamak, insanları bir araya getirememek olduğunu ifade eden Aktürk, “CGC'yi bu gün misafir etmek istedik.

Osmaniye'deki en büyük sıkıntılardan birisi kentleşme sorunudur. Bunu nedeni ise bir araya gelinmemesidir. Bu, haftada bir gün yaptığımız kuru fasulye pilav günlerimizi, bir araya gelerek Osmaniye'mizi konuşmak için yapıyoruz.

Ben 13 yıldır siyasetin içindeyim. Buradaki tek amacım Osmaniye'ye hizmet etmektir” dedi.


CGC Başkanı Ali Cihangir ise, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Haydar bey bizim çok eskiden tanıdığımız bir dostumuzdur. Çok değer verdiğimiz güzel bir insandır. Ama maalesef Türkiye'de siyaset böyle, güzel insanları fırsata çeviremiyor. Yani o şehre katkı sağlayacak değerleri görmüyor, görmek istemiyor. İlk belediye başkanlığı adaylığında şehre bir mimar eli değmesi gerektiğini söyledi ama şehir bunu anlayamadı.

Haydar Bey, tekrar aday olacağını söyledi ama eğer ki nasip olur da seçilirse işi gerçekten çok zor. Ama aşılamayacak zorluk yoktur. Biz CGC olarak bu şehrin bir adım ileriye gitmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki karşımızdaki insanın niyeti halis olsun biz yanında oluruz." şeklinde konuştu. CGC Basın