Seçim sonuçlarına göre, Önge 6 bin 118 oy alarak rakibi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Bayram Ali Dede'yi geride bıraktı. CHP adayı Dede ise 5 bin 295 oyda kaldı. Seçimlerde açılan sandık oranı %97,92 olarak gerçekleşti.

Fatih Önge, 1982 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Kuleli Askeri Lisesi mezunu olan Önge, askeri kariyerine Kara Harp Okulu'nda başladı ve 2004 yılında topçu teğmen olarak mezun oldu. Kariyeri boyunca çeşitli bölgelerde tabur, bölük ve takım komutanlıkları yaparak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli görevler üstlendi.

Seçim 2

Bakan Uraloğlu: "Bin 714 kilometre olan otoyol ağımız 3 bin 726 kilometreye ulaştı" Bakan Uraloğlu: "Bin 714 kilometre olan otoyol ağımız 3 bin 726 kilometreye ulaştı"

Emekli olduktan sonra Gülnar ilçesinde aile şirketinde ticaretle uğraşmaya başlayan Önge, seçimlerde MHP'den aday olarak halkın büyük destek gösterdiği bir isim oldu. İyi derecede Rusça ve İngilizce bilen Önge, evli ve 2 çocuk babası.

Gülnar ilçesindeki seçimlerin ardından Fatih Önge, ilçenin geleceği için hizmet etmek üzere göreve hazır olduğunu belirtti.

Editör: Resul Özdil