Düziçi 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından her sene düzenlenen fuara bu yıl Düziçili vatandaşların ilgisi azdı. Her yıl gezmek te zorlandığımız fuarı, çok iyi çalışmalar olmasına rağmen bu yıl katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı. Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı, Harita-Tapu Kadastro bölümü, Metal bölümü, Mobilya bölümü, Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme bölümünün katıldığı fuarda.
Elektrik-Elektrik bölümü öğrencilerinin Otomasyon sistemi dediğimiz PLC ve Ardunio yazılımları sayesinde diledikler her makineyi uzaktan kontrol edebilecek sistemler yapmışlar. Öğrencilerin yaptığı başlıca çalışmalar; “servo motor uygulaması, plc ile elektropinomatik baskı uygulaması, plc konveyör bant, plc ile trafik lambası, ardunio ile joystick, park sensörü, ardunio ve telefon bluetooth uygulaması, frekansla motor hız kontrolü uygulamaları.
Elektrik bölümünü haricinde Resim sergisi, Tapu kadastro öğrencilerinin çalışmaları, Mobilya öğrencilerinin masa-sandalye çalışmaları, metal bölümünün farklı yapılardaki görsel çalışmalar, bilgisayar bölümü öğrencilerinin 3dyazıcı uygulaması gözle görülmeye değer bir fuar olduğunun bir kez daha kanıtı. Haber : Ersin Şimşek
GÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
6 gün önceGÜNDEM
14 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
31 Mart 2023GÜNDEM
31 Mart 2023