Düziçi ilçemize bağlı Karagedik köyünde, Jandarma Teşkilatının ve Orman Genel Müdürlüğünün 180. Yıl dönümü kapsamında 500 fidan toprakla buluşturuldu.
Karagedik köyündeki etkinliğe Düziçi ilçe jandarma komutanı Binbaşı Serkan ESEN, Düziçi kaymakamı Mutlu ALMALI, ilçe tarım ve orman müdürü Fevzi Soner ÇERÇİ, Orman genel müdürlüğü Düziçi şefi Mehmet Ali KAYALI, Karagedik sakinleri, Karagedik Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
24 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen faaliyette, Karagedik rehabilitasyon sahasına 500 adet çam fıstığı ağacı dikildi. Jandarma Genel Komutanlığınca ülke genelinde ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 180. yılında 180 bin ağaç toprakla buluşturulacak. Bu kapsamda Düziçi İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ile Karagedik Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikim töreni düzenlenerek 500 fidan toprakla buluşturuldu.
Orman genel müdürlüğü Düziçi şefi Mehmet Ali KAYALI konuşmasında, 21 mart dünya ormancılık günü ve ormancılık haftası nedeniyle bugün 500 tane çam ağacı dikeceğiz, bizim en büyük görevimiz mevcut olan ormanlarımızı korumak, var olan orman alanlarımızı genişletmek diyen KAYALI konuşmasının tamamlamasının ardından orman işletmesi personelleri ile beraber Ağacın nasıl dikileceğini uygulamalı olarak misafirlere anlattı. İlçe jandarma komutanı Serkan ESEN, ağaçlandırma faaliyetlerine Orman işletme müdürlüğü ile beraber koordineli bir şekilde planladık. Ormancılar, ekim sahasının yerini belirlemede, ağaçların tedarikinde ve çukurların açılmasında gerekli yardımı gösterdiler. Biz bu faaliyet kimle güzel olur dedik, siz öğrencileri buraya davet ettik, ağaçların nasıl dikileceğini biraz önce öğrendik, her yetişkinin yanına iki öğrenci alarak ağaç dikmede öğrencilere yardımcı olması gerektiğini ifade etti. Programda çocuklarla yakından ilgilenen jandarma personeli, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber: Ersin Şimşek

https://www.youtube.com/watch?v=FQYKiXOwPiQ