Yurt Dışından Gelen Yolculara Yeni Düzenleme: İkinci Telefonlar Gümrükte El Konulacak Yurt Dışından Gelen Yolculara Yeni Düzenleme: İkinci Telefonlar Gümrükte El Konulacak

Kadının aylık 10 bin lira maaşın emekliler için yeterli olduğunu söylemesi ve ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'ın bu sözlere yaptığı yorum gündem oldu.

Emekli PerişanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2024'ü Emekliler Yılı olarak ilan ediyoruz. Emeklilere özel yeni hizmetleri devreye alacağız" sözleriyle en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğunu duyurmasının ardından, emeklilerin bu ücretin geçinmeye yeterli olmadığını savunarak zam talepleri gündeme gelmişti. Ancak bu talepler karşılık bulmadı ve AK Parti'nin Türkiye'deki 2. parti konumuna gerilemesi "Emeklilerin tepkisi" olarak değerlendirildi.

Emekli Can ÇekişiyorSokak röportajında genç kadının AK Parti'yi desteklediğini belirtmesi ve "Emekliye bakar mı?" sorusuna verdiği cevap dikkat çekti. Kadının, "Emekli otursun bence biraz. Fazlasıyla zaten bakılıyor" sözleri üzerine muhabirin "10 bin lira alan emekli nasıl kendine baksın?" sorusuna ise "Emekli olmasaymış o zaman. Emekli olunca tek kişisin, çocuğa bakmıyorsun" yanıtını vermesi şaşkınlık yarattı.

Para1

Bu sözler, emekli maaşlarının yeterliliği ve emeklilerin yaşam koşullarıyla ilgili tartışmaları tekrar gündeme getirdi.

Para 6

Editör: Resul Özdil