El Diario gazetesi, CHP'nin 1977'den bu yana ilk kez bir seçimi kazandığını ve Yeniden Refah Partisi'nin yükselişinin seçimde etkili olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Helikopter Kazasında Hayatını Kaybetti İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Helikopter Kazasında Hayatını Kaybetti

Cumhuriyet Halk Partisi Chp CoverCHP'nin AK Parti'nin düşüşüne ve Yeniden Refah Partisi'nin yükselişine bağlanan zaferini vurgulayan gazete, CHP'nin elindeki yerleri korumakla kalmayıp AK Parti'nin bazı kalelerinde de zafer kazandığını bildirdi. Ayrıca, daha önceki seçimlerde CHP ile ittifak halindeki partilerin bu seçimde düşük oy almasının da CHP'nin lehine olduğuna dikkat çekti.

ChpEl Pais gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisi AK Parti'nin yerel seçimlerde yenilgiye uğradığını ve CHP'nin ülkenin en kalabalık 5 ilini yöneteceğini aktardı. CHP'nin 1977'den bu yana ilk kez seçimleri kazandığını vurgulayan gazete, AK Parti'nin düşüşüne dikkat çekti.

Chp 2ABC gazetesi "Türkiye, AK Parti'ye Sırtını Döndü" başlığıyla CHP'nin zaferini duyururken, Publico gazetesi ise Erdoğan'ın çabalarının İstanbul'u kazanmaya yetmediğini ve ülkenin birçok önemli şehrinin de AK Parti tarafından kaybedildiğini belirtti. CHP'nin bazı Anadolu şehirlerinde de zafer kazanmasına vurgu yaptı.

Chp Genel Başkanı Özgür Özel Düziçi'nde Altın Madeni Tehlikesine Dikkat Çekti (5)La Vanguardia gazetesi, muhalefetin İstanbul ve Ankara'yı elde tutmayı başardığını ve CHP'nin son 15 yıldaki AK Parti hakimiyetini kırdığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin daha önce Batı ve Akdeniz kıyılarıyla sınırlı olduğunu ancak bu seçimde AK Parti'nin kalesi olan bazı Anadolu şehirlerinde de kendini gösterdiğini aktardı. 

Editör: Resul Özdil