Gümüş onsunda 26 dolar hedefi olduğunu ve gram gümüşte de 26 lira seviyesini beklediğini söyleyen Memiş, petrol fiyatlarının 80-85 dolar aralığında seyrettiğini ve olası indirim haberlerinin zayıf olduğunu belirtti.

2024 Sicil Affı ve Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Başvuruları Başladı mı? 2024 Sicil Affı ve Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Başvuruları Başladı mı?

Bitcoin'in 73 bin 710 dolara kadar yükseldiğini ve burada birilerinin ters köşe olabileceğini belirten Memiş, Bitcoin'de 74 bin dolar direncinin önemli olduğunu vurguladı.

Borsa AltınFed’in faiz kararının beklenmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, Fed’in faiz kararını pas geçmesi halinde haziran ayına ve indirim sürecine odaklanılacağını söyledi. Memiş, bu yıl emtia fiyatları için yolun açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Islam Memis 21Memiş, 20 Mart’ta Fed’in faiz kararını pas geçeceğini tahmin ettiğini ve bu süreçte altın, gümüş ve sterlin-dolar paritesinde gerilemeler gözlenebileceğini ifade etti. Mayıs ayında beklenmedik sürprizlere karşı yatırımcıları uyardı.

Altın 3Altın ve gram altındaki gerilemeleri de değerlendiren Memiş, gerilemenin devam edeceğini tahmin ettiğini ve doların güçlü olduğu her dönemde dolar karşısındaki varlıkların TL karşılığı hesaplanması gerektiğini vurguladı.

Editör: Resul Özdil