Osmaniye Ak Parti Milletvekili İsmail Kaya İş Sağlığı ve Güvenliği haftası sebebiyle basın bülteni yayınladı. Kaya yayınlamış olduğu açıklamasında, “İş sağlığı ve güvenliği, bir hak ve insani bir sorumluluktur. Çalışanları ve işverenleri ilgilendiren çalışma yaşamının en temel unsurlarından birisidir.

Bilim ve teknolojinin gelişmesi çalışma hayatında bir çok kolaylık ve yenilik sağlamıştır. Bununla birlikte sanayileşme hızlanıp refah düzeyi de yükselmiştir. Teknolojinin gelişmesi olumlu yönleri ile bazen çalışanların sağlık ve güvenliklerini tehdit edebilmektedir.

Hükümetimiz İş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli önleyici tedbirlerin alınması yönünde bir çok yeniliğe imza atmıştır. Faaliyet alanlarını da kazalara sebebiyet verilmemesi için ilgili bakanlıklarımız nezdinde sıkı denetimlere tabi tutulmaktadır.

Devletimiz, vatandaşı için İş Sağlığı ve Güvenliği alanında önleyici tedbirler almakla görevliyken, ülkemizde toplumsal iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar da önem arz etmektedir.

İş sağlığı ve güvenliği kültürünün her bireyde oluşması ve sadece işyerlerinde değil, hayatın her aşamasında var olması gerekmektedir diye düşünmekteyim.

Bu vesile ile tüm çalışanların, işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği haftasını kutlar, sağlıklı ve güvenli günler dilerim. İfadelerinde bulundu.