Kurum'un sözleri, resmi makamlar tarafından 50 bin olarak açıklanan 6 Şubat depremleri ölü sayısının üzerinde bir rakam olduğu şeklinde yorumlandı. Ancak daha sonra yapılan açıklamalarda, Murat Kurum'un bu ifadenin 6 Şubat depremleriyle ilgili olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki toplam deprem kaynaklı ölü sayısını ifade ettiğini belirttiği öğrenildi.

Program sunucusu Candaş Tolga Işık, Murat Kurum'un verdiği rakamın genel bir deprem ölü sayısı olduğunu açıkladı. Bu durum, sosyal medyada ve kamuoyunda çeşitli yorumlara neden oldu.

Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti. Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart'ta kaybettiklerinde görecekler" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler üzerine Murat Kurum'un deprem açıklamaları ve kullandığı 130 bin rakamı, sosyal medya ve haber platformlarında geniş bir şekilde tartışılmaya devam ediyor.

Editör: Resul Özdil