Uzun yıllardır kent merkezinde tuvaletlerin bakımsız olmasından şikayetçi olan halk için belediye tuvaletleri yenileme kararı aldı. İlk olarak büyük camii abdesthanesi ve tuvaletinde yenileme çalışmalarına başlanacak, vatandaşlar olumsuz etkilenmemesi için iki adet mobil tuvalet ve abdesthane aracı getirildi.

Belediyemiz ilçe merkezimizdeki umumi tuvaletleri modernize ederek yeniliyor. Tuvaletlerin standardını yükseltmeyi planlayan belediye, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı tuvaletlere kavuşması için harekete geçti.

Başkan ÖNER “Bütün projelerimizi sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Halkımızın talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi üretiyor a'dan z'ye tüm çalışmaları şehrimize yakışır bir şekilde faaliyete açıyoruz. Yenileme çalışmaları devam eden tuvaletlerimizin daha hijyenik ve daha modern olması için yoğun bir tempoyla çalışacağız.

İlçemizde bulunan oldukça eski, bakımsız ve sürekli şikayet alan WC binalarını kaldırarak buraya daha temiz ve sağlıklı modern WC binasını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İçerisinde Bay Bayan ve Engelli vatandaşlarımız için WC'ler, abdesthaneler, bulunan tuvalet binasını İnşallah en kısa sürede faaliyete açacağız. Çünkü hemşehrilerimiz hizmetlerin en iyisine layık.

Düziçi Belediye Başkanı Alper ÖNER, Düziçi'ndeki umumi tuvaletlerin bir turizm kentine yakışır hale geleceğini bildirdi. Düziçi'nin Türkiye'nin en çok turist çeken şehirden biri olması için çalışıyoruz. Düziçinin yakaladığı bu turizm potansiyelini arttırmamız gerekiyor. Bu konuda esnafımızla bir araya geleceğiz, onlara hijyen, nezaket kuralları konusunda sık sık eğitimler vereceğiz.

En büyük temennimiz şehrimize gelen turistlerin buradan huzurlu, mutlu ayrılabilmesi ve onları Düziçine tekrar gelmesini sağlamak. Bu kapsamda umumi tuvaletlerin de daha güzel ve kullanılır hale gelmesi için çalışma başlattık. Düziçi Belediyesi tarafından Düziçine engelli vatandaşların kullanabileceği şekilde tuvalet yapılıyor. Önceleri bir engelli vatandaşın tuvalet ihtiyacını karşılamasının işkence haline geldiği tuvaletler, tadilat kapsamında yapılan engelli rampası ile engelli vatandaşların rahatça kullanabilecekleri hale gelecek. Konuyla ilgili olarak yetkililer tuvaletler yapılırken engelli vatandaşlarımızı unutmayarak onlar için özel tuvaletlerimizi de yapacağız, engel, engel değildir diyerek çalışmalarımızı bitireceğiz dediler.

Düziçili vatandaşlar, Düziçinin tarihi simgelerinden olan Büyük Camiinin tuvalet ve abdesthanenin yenilenmesi hepimizin ortak dileği, Büyük Camii dışardan gelen insanların buluşma noktası bu tarihi yerin tadilatının yapılıp güzelleşmesi ilçemizin imajını düzeltmeye yolunda iyi bir adım olacaktır. Karasuya soyunma kabini ve tuvalet yapıldı aktif olarak kullanılmaya başlandı. Mobil araçlar binaların yenilenmesinin ardından kamp bölgelerine ve çeşitli organizasyonlarda kullanılmak üzere soyunma kabini, tuvalet, banyo olarak faaliyet verecek. Haber-Foto: Ersin ŞİMŞEK