Zafer Partisi Osmaniye Belediye Başkan Adayı Ahmet Atakan Ertuğ, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen yıkıcı depremin birinci yıl dönümünde, depremde hayatını kaybedenleri anma etkinliği düzenledi.

Whatsapp Image 2024 02 05 At 22.53.21

Gökyüzü Yüzlerce Dilek Balonuyla Renklendi

Etkinlik, partililer ve çok sayıda katılımcının yanı sıra Zafer Partisi Merkez İlçe Başkanı Arınç Ulaştır'ın da katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar, depremde hayatını kaybeden yakınları ve diğer canlar için gökyüzüne dilek balonları uçurarak dualar etti. Bu özel an, hem hüzün hem de umudu bir arada barındıran duygusal anlara sahne oldu.

Whatsapp Image 2024 02 05 At 22.53.28

Ahmet Atakan Ertuğ: "Bir Farkındalık Duruşu, Bir Sembol"

Zafer Partisi Osmaniye Belediye Başkan Adayı Ertuğ, etkinlikte yaptığı konuşmada, deprem şehitleri için geride kalanlara başsağlığı dileklerini iletti. Ertuğ, "Biliyoruz ki bir yıl önce depremde hayatını kaybedenler bugün cennette. Rabbim geride kalanlara sabırlar versin. Zor bir yıl geçirdik. Bu bir etkinliğin yanı sıra Osmaniye’mizde hayatını kaybeden 1010 kişi ve 11 ilimizde 50 binden fazla vatandaşımız için bir farkındalık duruşu. Bir sembol," dedi.

Whatsapp Image 2024 02 05 At 22.53.25

Yerel Yönetimden Beklentiler ve Eleştiriler

Ertuğ, Osmaniye'de yaşananların ve depremden sonra karşılaşılan zorlukların altını çizdi. Depremden etkilenenler için verilen sözlerin çoğunun yerine getirilmediğini belirten Ertuğ, "Osmaniye'de görüyoruz ki verilen sözlerin neredeyse üçte ikisi yapılmadı. Hala çadırlarda, konteynerlerde hayatlarını sürdüren insanlar var. Yerel yönetim üzerine düşeni yapmayıp, sadece teselli ve umutla bir yılı tamamladı," ifadelerini kullanarak yerel yönetimlere eleştirilerini yöneltti.

Topluluk Bir Arada: Dualar ve Anma

Etkinlik, topluluğun bir araya gelerek depremde kaybettikleri için dualar etmesi, birlik ve beraberlik mesajları vermesiyle son buldu. Ahmet Atakan Ertuğ ve Zafer Partisi'nin düzenlediği anma etkinliği, Osmaniye'de depremde hayatını kaybedenleri anmak ve farkındalık yaratmak adına önemli bir adım oldu.

Hatay'da Gençlik Festivali'nde şarkıcı Berkay konser verdi Hatay'da Gençlik Festivali'nde şarkıcı Berkay konser verdi

Whatsapp Image 2024 02 05 At 22.53.23

Editör: Mehmet Çardak