Karaçay Gençlik Spor ile Osmaniye İdman Yurdu arasında oynanması planlanan karşılaşma, emniyet güçlerinin gelmemesi sebebiyle iptal edildi.

Çayırova, yarı final için Gaziantep deplasmanında Çayırova, yarı final için Gaziantep deplasmanında

Maçın başlama saati olan 15:00'e yaklaşık bir saat kala, sahaya gelen takımların oyuncu listeleri hazırlayarak hakemlere teslim edildi. takımlar ısınma hareketlerine başladı.

Ancak hakem, emniyet güçlerinin maç saati itibariyle sahada bulunmamasını rapor etti.

Polis merkezinden yapılan aramalara rağmen, ekiplerin gelmemesi nedeniyle maçın başlamaden bitirdi.
Güvenlik gelmediği oynanamayan maçla ilgili kararın Tertip komitesi tarafından açıkkanması bekleniyor.

KULÜP YÖNETİCİLERİ VE SPORCULAR TEPKİLİ
Oynanamayan maçın ardından açıklama yapan kulüp yetkilileri ve sporcular "Sporcularımız derslerinden çıkarak maça geldiler. Ancak maçın iptal edilmesi büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Emniyet güçlerinin zamanında gelmemesi son derece üzücü. Sporcularımız maça odaklanmış olmaları için hafta boyunca özveriyle çalıştılar. Ancak emniyet güçlerinin gecikmesiyle maçın oynanamaması bizi derinden üzdü. Bu konuda gerekli önlemlerin alınması ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için yetkililerin gereken adımları atmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

KARAÇAY GENÇLİK SPOR'DAN TEPKİ

Karaçay Gençlik Spor Kulübü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " U15 Ligi son haftasında oynanması gereken Karaçay- Osmaniye İdman Yurdu maçı güvenlik güçlerinin maç saatinde sahaya gelmemesi üzerine maçın hakemi tarafından tatil edilmiştir. 
Şimdi soruyoruz ;
Defalarca kez tüm kulüplerin başına gelen bu hadisede sorumluluk kime ya da kimlere aittir ?
Amatör spor kulüpleri oldukça zor şartlarda resmi maçlara çıkarken bu ve benzeri durumlardan dolayı oynanmayan müsabakalardaki maddi ve manevi kaybını kim telafi edebilir ?
Sporcuların okul saatlerinde oynatılan bu müsabakaya katılım sağlaması adına alamadığı dersleri kimler tamamlayacaktır?
Altyapı kategorilerinde sporcuların gelişimi için düzenlenen bu liglerde yaşanılan bu aksaklıkların sporculara verdiği zararın kimler farkındadır?
İlimizde sürekli yaşanan bu durumun nasıl önüne geçilecektir?
Karaçay ve Osmaniye İdman Yurdu U15 Takımları sporcuları bu soruların cevaplarını bekliyor ,erteleme maçına koşulların iyilestirilmesi ve buna benzer sorumsuzluklarin bir daha yaşanmaması adına çıkmama kararı almış bulunmaktayız" denildi. 

Öte yandan maçın oynanması için planlanan sahanın yanında Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne merkez bulunuyor. 

Yaşanan bu beklenmedik durumun nedenlerinin ve alınacak önlemlerin, ilgili yetkililer tarafından açıklanması bekleniyor. 

Muhabir: Resul Özdil