Samsun Milletvekili Murat Çan tarafından hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi, emeklilere yönelik önemli bir adımı temsil ediyor.

Emekli PerişanKanun teklifine göre, emeklilere verilen Kurban Bayramı ikramiyesi tutarı net asgari ücret düzeyine çıkarılacak.

Meclis Tbmm Aa 1867764Bu düzenlemeyle birlikte, emeklilere tek seferde 14 bin 2 liralık bir artış sağlanacak.

Para-4Meclis'te yapılacak görüşmelerde çoğunluk oyu ile onay alması beklenen bu teklifin hayata geçirilmesi halinde, emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi asgari ücret düzeyine eşitlenecek ve hesaplara 17.002 TL olarak yatırılacak.

SGK İşe Giriş Tarihlerinde Değişikliğe Gitti: Erken Emeklilik İmkanı Genişliyor SGK İşe Giriş Tarihlerinde Değişikliğe Gitti: Erken Emeklilik İmkanı Genişliyor

Para-1Emekliler, plan ve bütçe komisyonunda sunulan kanun teklifinin oylamasını yakından takip ederek sonucu bekleyecekler.

Para 5Bu gelişme, emekliler arasında heyecanla karşılanırken, emeklilere yönelik yapılan bu düzenlemenin yaşam standartlarını artırması bekleniyor.

Para1

Editör: Resul Özdil