Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli aylık alt sınırının 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseldiği açıklamasına tepkiler sürüyor. Gelecek-Saadet Partileri Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, bu duruma sert tepki gösterdi. Şahin, "Bu, futboldaki tabirle top çevirmektir. Gidin nerede neyi çeviriyorsanız çevirin ancak emeklimizin kaderi üzerinden top çevirmeyin. Yazıktır, günahtır, ayıptır." diyerek emekli maaşlarındaki düşük zama karşı çıktı.

Şahin, Meclis kürsüsünde emeklilerin maaşlarındaki yetersizlik ve ekonomik zorluklara dikkat çekti. Ocak ayında yapılan zamın yetersiz olduğunu vurgulayan Şahin, enflasyon karşısında 10 bin lira maaşın gerçek değerini kısa sürede kaybedeceği uyarısında bulundu.

TÜRK-İŞ'in açlık sınırını referans alarak, emeklilere verilen maaşların bu seviyenin çok altında olduğunu belirten Şahin, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi. Emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını ifade eden Şahin, bu durumun emeklilerin maddi açıdan borçlanmalarına yol açtığını dile getirdi.

Isa Mesih Şahin

Milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmasında, iktidar partisi milletvekillerine empati yapmaları çağrısında bulunan Grup Başkanvekili Şahin, muhalefet vekili olmalarına rağmen sokakta bir emeklinin kendilerine hesap sorduğunda mahcup olduklarını belirtti. Ayrıca, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıların Anadolu insanının devlete olan bağlılığını zedeleyebileceği uyarısında bulundu. Şahin, emekli maaşlarının gözden geçirilmesi, en düşük emekli maaşının artırılması ve daha sağlam bir emeklilik sisteminin oluşturulması gerektiğini savundu.

Editör: Ertuğrul Salih Çimen