Düziçi Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirilen "Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi" ile ilçedeki okullarda öğrencilerin sınavlardaki başarı oranın artması planlanıyor.
Düziçi Kaymakamı Mutlu Almalı, başlattıkları proje çerçevesinde, okulda, idareciden öğrenciye,öğretmenden veliye kadar herkesi kapsayan proje ile Düziçinin problemlerini göz önüne alınarak başarısız öğrenciler derse daha odaklı hale gelecek.

-Öğrenci ve Öğretmenler Ödüllendirilecek
Almalı, Öğrencilerin deneme sınavlarındaki başarı artışlarına göre öğretmen ve öğrencileri ödüllendirilecek. Ödül olarak şehir içi ve şehir dışı geziler, piknikler, doğa yürüyüşleri gibi etkinliklerle moral motivasyon artıracağız.

-Velilere Özel Eğitim Verilecek
İlçemizde genelinde erkekler şehir dışında çalıştığı için Anneler çocuklarla iletişim kurmakta zayıf kalabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için iletişim dersleri verilecek ve bu sayede aileler empati kurma yeteneğini geliştirip sorunları daha kolay çözebilecek. İletişim dersi sadece velilere değil aynı zaman da öğretmenlere de verilecek.

-Öğretmenlere Akıllı Tahta Kullanımı Öğretilecek
Okullarda akıllı tahta kullanımı arttı fakat çoğu öğretmen akıllı tahtaları tam kapasite kullanamıyor. Tahtayı çok iyi kullanan öğretmenler, diğer öğretmenlere her ay tahta'da kullanan programları detaylı bir şekilde anlatacak.

-Her hafta bir okul meydanda kitap okuyacak
Kitap okumayı aşılamak için her hafta bir okuldan öğrenci ve öğretmenler Düziçi Atatürk ve Demokrasi meydanında kitap okuyacak. Her ay okullar bir etkinlik düzenleyecek ilk etkinlik olarak okullar kendi içerisinde sinema gösteri izleyecek.

-Öğretmenler şarkı söyleyip, halk oyunları oynayacak
Proje kapsamında, tüm okuldan öğretmenler halk oyunları ekibi kuracak, koro oluşturup şarkılar söyleyecek. Öğretmenlerden oluşan grup bisiklet turu düzenleyip doğa yürüyüşlerine katılacak. Öğretmenler arası voleybol turnuvası düzenlenecek.

-Öğretmenler Başka Okullara Ziyarette Bulunacak
Öğretmenlere seminerler verilecek. Öğretmenler kendi görev yaptığı okullar dışında ki okullara giderek diğer öğretmenlerle iletişime geçecek. Herkes kendi bilgi ve becerilerini birbirlerine aktaracak. Farklı bir uygulama varsa kendi okullarında uygulamaya çalışacak.

-Düziçi Kaymakamı Mutlu Almalı, 5. sınıftan, 12. sınıflara kadar olan öğrenciler için düşündüğümüz proje de dershane gibi, kolej gibi hareket edilecek. Başarısız öğrencilerin ailelerine daha fazla ziyaret edileceğini söyledi.

Düziçi Kaymakamı Mutlu Almalı başkanlığında toplanan ekipte İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Durmaz, İlçe Mem Şube Müdürü Mehmet Akpınar, Fen Lisesi Müdürü İsmail Gökçeli, Düziçi Ortaokulu müdürü İlyas Öztürk,Çerçioğlu Karakuyu İlkokulu Müdürü Mustafa Ereli , Düziçi Ortaokulu Rehber Öğretmeni Ali Ercan Seyhan, Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Ayşe Bardakçı. Haber-Fotoğraf: Ersin Şimşek