Düziçi ilçemizde, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin tanıtımına yönelik toplantı düzenlendi. Düziçi Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi açılış, tanıtım ve çok paydaşlı platform toplantısı halk eğitim merkezi toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıda 80 kişi yerini alırken toplantıya, Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, Düziçi Belediye Başkan Vekili Kemal YEŞİL, Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner ÇERÇİ, İlçe Jandarma Komutanı Serkan ESEN, İlçe Emniyet Müdürü v. Mustafa GÖK, Düziçi Meslek Yüksek Okul Müdürü,( Kadirli, Sumbas , Hasanbeyli, Bahçe) Tarım ve Orman İlçe Müdürleri, (Düziçi ve Bahçe) Ziraat Odası Başkanları, Banka Müdürleri, Düziçi Kaymakamlığı Proje Ofisi Çalışanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Mahalle ve Köy Muhtarları, çiftçiler, hayvan yetiştiricileri, tüccarlar, üreticiler ve Üretici Birliklerinin Başkanları katıldı.
Düziçi ilçe tarım ve orman müdürü Fevzi Soner ÇERÇİ, “ilçemizde 600 rakım ve üzeri 8 köyümüz yararlanacaktır. Bu köylerimiz Çitli, Çotlu, Gökçayır, Kuşcu, Sögülügöl, Yenifarsak, Yeşildere ve Yeşilyurttur. Çiftçilerimizin gelir düzeyini artırılmasına katkı sunacak projeleri destekleyeceğiz. 
Projeyle dar gelirli ve alternatif gelir imkanı olmayan çiftçilerimiz desteklenecektir. Üretimden pazarlamaya kadar bir değer zinciri oluşturulacak, kümelenme yaklaşımı benimsenecektir. Tarımsal altyapı ve kamu yatırımlarıyla bu köylerimiz kırsalda cazibe merkezleri haline dönüştürülecektir.
Projemiz ilçemiz ve çiftçilerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. ÇERÇİ'nin konuşmasının ardından Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM ve İl proje koordinatörü Bekir UYDURAN proje ile ilgili detaylı bilgi verdi. 
Bankaların Nelere Kredi vereceği ve nerelerde destek verileceği konusunda çiftçileri aydınlatılan toplantıda Düziçi İlçesi'nin 8 Köyünün de içerisinde bulunduğu Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; yaklaşık 98 Milyon Avro genel Program maliyetine sahip olup Osmaniye, Adana ve Mersin illerini kapsayan “Doğu Akdeniz” ve Kastamonu, Sinop ve Bartın illerini kapsayan “Batı Karadeniz” olmak üzere iki proje sahasını içermektedir. Tarım Ve Orman Bakanlığımızca uygulanmasına başlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin amacı; yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılmasıdır. 600 metre ve üzeri yüksek rakımlı, dağlık, engebelik, meyilli, küçük parçalı arazilerde uygulanması amaçlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi, İlçemiz için de bir fırsat sunmaktadır. Projenin 1. etabında Düziçi, Bahçe ve Hasanbeyli ilçeleri, 2. etabında ise Osmaniye Merkez, Kadirli ve Sumbas ilçeleri bulunmaktadır. Kırsal dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; IFAD (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) kredisi, Devlet katkısı ve yararlanıcıların katkıları ile finanse edilecek ve en az 5 yıl süresince devam edecektir. Bu proje çerçevesinde % 70 ile % 100' e ulaşan oranlarda çitçilere, hayvan yetiştiricilerine, üreticilere ve Kamu yatırımlarına hibe desteği sağlanacaktır. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin İlçemiz genelinde yürütülebilmesi için; İlçe Proje Koordinatörü olarak Mühendislerimiz Yusuf Ziya MART, Olcay ÇELİK, Feryal EROL ve Veteriner Hekim Mustafa GEREK'ten oluşan İlçe Çiftçi Destek Ekibi kurulmuştur. İlçe Çiftçi Destek Ekibimiz, 5 Mart 2019 tarihinde Ankara'da Bakanımız'ın da katılımıyla gerçekleşen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi açılış Çalıştayına katılmışlardır. 
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi toplantısında; Osmaniye Tarım Ve Orman İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM ve Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Fevzi Soner ÇERÇİ, Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Bekir UYDURAN birer konuşma yaptılar. Program, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi hakkında ki soru-cevap oturumu ile tamamlandı. Haber: Ersin Şimşek