AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit DURMUŞOĞLU, ABD Başkanı Biden’ın 1915 Olayları hakkında yapmış olduğu açıklamalara ilişkin, TBMM’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Durmuşoğlu yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti:

“ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarına dair yaptığı açıklamayı asla kabul etmiyor ve en şiddetli şekilde telin ediyorum.

Tarihi kirli soykırım ve katliamlarla dolu olanların, Türk Milleti'nin tarihini ve şahsiyetini karalamaya güçleri yetmeyecektir. Sözde iddialarından önce, ABD dünya tarihinde insanlığa karşı işledikleri suçların hesabını vermelidir. Biden'in iddiası bizim için yok hükmündedir.

Yapılan bu açıklama, Türk-Amerikan ilişkilerini sabote etmeye çalışan çevrelere destek veren bir açıklama olmuştur. Şiddetle reddediyoruz, şiddetle kınıyoruz.

ABD başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde faaliyette bulunan Ermeni lobisine yaranmak adına Türkiye'ye bu iftirayı atanlara, Afrika'da milyonları nasıl yok ettiklerini, Hiroşima ve Nagazaki'ye attıkları atom bombasıyla çocuk, kadın demeden kuruttukları nesilleri, Vietnam'da, Bağdat'ta, Felluce'de döktükleri kanları hatırlatırız.

Tarihimizin her dönemi ile yüzleşmek bir yana, onu başımızın üstünde büyük bir gururla taşıyoruz ve ömrümüz boyunca da taşımaya devam edeceğiz.

Değerli Basın Mensupları

Türk milletinin tarihinin hiçbir döneminde karanlıkta kalmış, utanç duyacağı, hesabını veremeyeceği bir an olmamıştır. Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 1915 olaylarını araştırmak için ortak tarih komisyonu kurulması çağrısı yaptığında, tarihi bir meseleyi siyasetin ve kötü niyetli çevrelerin gölgesinden kurtarmak istemiştir. Hakikatin belgelerle ortaya çıkmasından korkanlar bu çağrıya cevap verememiştir. Hatta ve hatta “Soykırım yoktur” diyen bazı Ermeni tarihçiler de Ermeni lobisi tarafından susturulmuş ya da dışlanmıştır.

ABD Başkanı bu gerçekleri görmezden gelip adil olmayan bir tutum sergilemiştir. Ülkemiz ve milletimiz bir arada yaşama kültürü konusunda tarihin en önemli örneğini temsil eden bir medeniyete mensuptur. Türkiye Cumhuriyeti bu nedenle hiçbir tarihi gerçeklilikle yüzleşmekten kaçınmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti, tüm kurumlarıyla ve tüm fertleriyle ülkemize yönelik yürütülen istismar, yalan ve iftira kampanyalarına asla prim vermeyecektir. Cumhurbaşkanımız ve devletimiz bu konuda gereğini yapacaktır.

Değerli Basın Mensupları

Gerek Biden’in açıklamasından cesaret alarak, sözde soykırımı varmış gibi gören, göstermeye çalışan ülkemizdeki bazı siyasetçileri de vatandaşlarımız net bir şekilde görmektedir.

Hangi topraklarda yaşadığını unutarak “Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin” diye bir paylaşım yapan HDP’ye şunu söylemek isterim: “Siz önce sırtınızı dayadığınız PKK ve Asala terör örgütü utancıyla yüzleşin, katliamlarınızla yüzleşin, alçaklığınızla,hainliğinizle ve kalleşliğinizle yüzleşin. Ondan sonra da eğer yüzünüz varsa ahkam kesmeye kalkın.”

Aynı şekilde sözde Ermeni Soykırımı’nı anmaktan imtina etmeyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da halen görevine devam etmesi ve partisinin bu konudaki sessizliği akıl alır gibi değildir.

Değerli basın mensupları,

Tarihinin her döneminde mazlumların sığınağı olan Türkiye Cumhuriyeti olarak Ermeni soykırımı safsatasını asla kabul etmiyoruz! Tarihle yüzleşmek istemeyen, politik hesaplaşmalarla hakikate müdahale etmeye çalışanların kirli oyunlarını aziz milletimiz bozmaya ve gerçekleri her zaman olduğu gibi gün yüzüne çıkarmaya devam edecektir.

Son olarak Biden ve ekibine şu basit tavsiyelerde de bulunmak istiyorum:
ABD arşivlerinde bulunan ve ABD'li General Harbord’ın altı özellikle çizilerek kayda alınan “Soykırım iddiaları doğru değildir" ifadelerini tekrar tekrar okuyun. Sonra da kendi tarihinizdeki kara sayfalarla hesaplaşıp bizim şanlı tarihimize dil uzatmayı yeniden gözden geçirin.

Sayın Basın mensupları, vakit ayırdığınız ve bu önemli konuda sesimizi tüm dünyaya duyurmaya vesile olduğunuz için teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.”