Osmaniye

Döğüşçü “Osmaniye için yeni şeyler söylemek lazım”

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Kadirli ilçe Başkanı Mehmet Döğüşçü, 7 yıldır yürüttüğü ilçe Başkanlığı görevinden istifa ederek CHP Osmaniye Milletvekilliği Aday adaylığını açıkladı.

Kadirli ilçesinde 7 yıldan bu yana başarılı bir şekilde CHP ilçe Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Döğüşçü Milletvekiliği aday adaylığını resmen paylaştı.

Osmaniye CHP İl Teşkilat binası önünde adaylığını açıklayan Döğüşçü öncesinde yüzlerce partili ile davul zurna eşliğinde il binası önüne yürüdü.

Ardından mitinge dönüşen kalabalığa hitap eden Döğüşçü Aday adaylığını ilan etti.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Döğüşçü'nün Aday açıklama programına 21'nci dönem hükümette Orman Bakanlığı yapan Arif Sezer , 6'lı masa millet ittifakı partilerin il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, İl ve ilçe teşkilat Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri kadın kolları gençlik kolları teşkilatları ve kalabalık bir partili topluluğu katıldı.

Millitvekili Adayı Döğüşçü “Şimdi ben burada bugün ilçe başkanlığını bırakırken kolay gelir zannediyordum ama yaklaşık yedi yıldır aralıksız ilçe başkanlığı yaptım. Bugüne kadar Osmaniye'de ve ilçelerinde ilçe başkanlığı yapmış ilçe yönetim kurulu üyeliği yapmış bütün abilerimin ellerinden öpüyorum. Emekleri için, mücadeleleri için, çocuklarından, eşlerinden çaldıkları zamanı bu partinin geleceği için, harcadıkları için, onlara şükranlarımı sunuyorum Hep beraber buradayız.

Ben bugün Onur duyduğum bir görevi daha onur duyacağım bir göreve aday olmak için bıraktım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğünün birinci maddesinde aynen şu yazar Cumhuriyet Halk Partisi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamı olarak dokuz Eylül bin dokuz yüz yirmi üç günü kurulmuştur. Ebedi ve kurucu genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Hayatımın her döneminde hedef aldığım on ilkeleri Onun devrimleri uğrunda onun kurduğu partide yedi yıl boyunca ilçe başkanlığı yapmak benim için yaşanacak en büyük gururdur. Bugün milletvekili adaylığımı hep beraber burada istifa ederek açıklıyorum. İnşallah il başkanımızın dediği gibi ön seçim olur. Genel merkezimizin değerlendirmeleri doğrultusunda takvimin sıkışıklığına göre ön seçimde olmayabilir, Merkez ataması da olabilir. Tevahir yoklaması da olabilir. Tüm bu şartlar altında ben içinden çıktığım toplumun haklarını savunmak için her şartta milletvekilliğine adayım Tabii ki Şu anda Türkiye'de bu siyaseti yöneten bir altılı masa var. Bu altını masanın da başında genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu var. Genel Başkanımız ve altını masadaki diğer genel başkanlar meseleyi büyük boyutuyla değerlendirerek en doğru en doğru seçimi yapacaklardır. Altılı basa ki şu anda altılı basa kim? Altılı masa çay içiyorlar, kısır yiyorlar Bunların hepsi safsata. Ben size bir altılı masa tanımı yapayım. Altılı masa bu toprakların geçmişini bilen geleceğiyle ilgili kaygı duyan devlete vergi veren iyi çocuk yetiştirmek için uğraşan insanların kaygısını temsil ediyor. Bravo. Bu tatil gününde Hepinizi buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Ama söylemek istediğim bazı şeyler var. Şimdi seçim süreci açıklanmadan seçim takvimi açıklanmadan Mehmet dövüşçü yola çıktı. Erken yıpratırlar, yıpranırsın, yorulursun, ben yorulmam. Ben yıpranmam Çünkü bu seçimi kazanmak için erken yola çıkmaktan başka hiçbir şansımız yok. Tabii ki şu anda milletvekilimiz olan Baha abi'de yoğun emekle Yoğun mücadeleyle partimizin milletvekilliği yapmaktadır. Aynı şekilde geçmişte de Necati Uzdil abimiz bu partinin milletvekilliğini hakkıyla yapmıştır. Genel meclisimizin takdiridir. Ama Osmaniye için artık yola çıkmak lazım. Osmaniye için yeni şeyler söylemek lazım arkadaşlar.

Osmaniye, Kadirli Düziçi Bahçe, Hasanbeyli, Toprakkale sahipsiz kalmayacak. Sahipsiz bırakmayacağız Osmaniye ili nüfus sayısına bakıldığında Türkiye'de kırkıncı sırada ama gayri safi milli hasıladan aldığı pay veya kişi başına düşen milli gelir yetmişinci sıralarda Osmaniye'nin haritada yerini beğenir hale getirmek lazım. Osmaniye'nin Güneydoğu'da bir il olduğunu değil Çukurova'nın ortasında Bir il olduğunu bildirmek lazım. Osmaniye'nin, Çukurova'nın bir parçası, onun kültürü olduğunu bildirmek lazım.

Osmaniye'nin, Mısır'ının, Fıstığı'nın Lazım. Organize sanayinin Dörtyol'un değil Osmaniye'nin olduğunun altının çizilmesi lazım. Osmaniye'nin değerlerine sahip çıkılması lazım. Osmaniye için yeni şeyler söylemek lazım. Osmaniye'yi Osmaniye'de yaşayan ve Osmaniye'de Doğan, Osmaniyeli olanların şekillendirmesi lazım. Osmaniye dönem dönem dışarıdan gelen memurların iradesine göre şekillendirilmemelidir.

Osmaniye halkının iradesi ortaya konulmalıdır. Osmaniye'nin toplumun ve anaların, babaların fikirleri ortaya konmalıdır. Osmaniye, Kadirli, Düziçi, Bahçe, Hasanbeyli, Toprakkale sahipsiz kalmayacak. Sahipsiz bırakmayacağız Osmaniye ili nüfus sayısına bakıldığında Türkiye'de kırkıncı sırada. Ama gayri safi milli hasıladan aldığı pay kişi başına düşen milli gelir yetmişinci sıralarda Osmaniye'nin haritada yerini beğenir hale getirmek lazım. Osmaniye'nin Güneydoğu'da bir il olduğunu değil Çukurova'nın ortasında bir il olduğunu bildirmek lazım. Osmaniye'nin, Çukurova'nın bir parçası, onun kültürü olduğunu bildirmek lazım.

Osmaniye'nin, Mısır'ının, Fıstığı'nın Bildirilmesi lazım. Organize sanayinin Dörtyol'un değil, Osmaniye'nin olduğunun altının çizilmesi lazım. Osmaniye'nin değerlerine sahip çıkılması lazım Osmaniye için yeni şeyler söylemek lazım. Osmaniye'yi Osmaniye'de yaşayan ve Osmaniye'de doğal, Osmaniyeli olanların şekillendirmesi lazım. Osmaniye dönem dönem dışarıdan gelen memurların iradesine göre şekillendirilmemelidir. Osmaniye halkının iradesi ortaya konulmalıdır. Osmaniye'nin toplumun ve anaların, babaların fikirleri ortaya konmalıdıri Osmaniye bedel ödemiştir. En fazla şehit veren illerden bir tanesiyiz. Görüntümüz doksan altıdan beri İngiliz, köylükten çıkamıyor.

Osmaniye'yi kent yapmak lazım. Osmaniye'nin ilçelerini kent yapmak lazım. Hep birlikte inşallah diğer aday adaylarımızı açıklayacak. Adaylıklarını hep beraber kol kola biz mücadelemize devam edeceğiz. Sıralamaya geliriz. Gelmeyiz. Bu bizi ilgilendirmez. Biz bu ülkenin, bu ülkenin aydınlık yarınlara çıkması için canımızla, dişimizle, darılmadan, gücenmeden dün olduğu gibi yarın da mücadeleye devam edeceğiz. Unuttuğum isimler varsa özür diliyorum. Eski Toprakkale Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Demirci Bey'i de burada görüyorum.

Şimdi onu da söyleyeyim Yine burada değinmeden geçemeyeceğim görevi başındayken il kadın kolları kolları başkanımız rahmetli olan Elif ablamıza da rahmetlerimizi sunuyoruz. Dilek Hanım, Dilek Güvenç Hanım'a Şimdi gençsin, gençsin dediler. Yaşlandık, isimleri de unutuyoruz. Demek ki bizim vaktimiz gelmiş. Evet Sayın Bakanımız Arif Sezer Bey de buradaymış. Ona da hoş geldiniz diyoruz. Şimdi konuşmamı bitiriyorum. Daha fazla vaktinizi almayacağım. Ben bir şey söyleyeceğim. Bu kalabalık benim mirasım. Bu kalabalık benim biriktirdiğim dostların mirası. Bense bu partinin öz çocuğu olarak Bu partinin mirasıyım. Osmaniye'nin mirasıyım. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum” dedi. Haber: Ersin Şimşek