https://youtu.be/Q6zkSP4kgtM


Osmaniye Doğa Yürüyüş Kulubü (ODOY) ve Payas Mavi Yeşil Doğa Sporları Kulübü 1 Eylül Pazar günü Dünya Barış günü olması nedeniyle 60 doğasever Düziçi'ne bağlı Karagedik köyünde yürüyüş etkinliği düzenledi. Yürüyüşün rehberliğini aslen Karagedik köylü olan ve Düziçi Belediyesinde Kültür ve turizm sorumlusu Mikail ALA yaptı.

Osmaniye Doğa Yürüyüş Kulübü Başkanı Osman DEMİRKAYNAK: "1 Eylül Dünya Barış gününde Osmaniye Doğa Yürüyüşleri Kulübü olarak Düziçi belediyesinin bize gönderdiği ekiple beraber Düziçine bağlı Karagedik Köyünde Tezingir Kanyonuna doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. 4 kilometresi sulu, 4 kilometresi'si kuru olan parkurda keşfedilmesi gereken yerlerin keşfini yapıp bu doğa harikası yeri gezdik.

Düziçi belediyesine bize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz."dedi.

Dışardan gelen ekibe Rehberlik Eden Düziçi belediyesi Kültür ve Turizm Sorumlusu Mikail Göktuğ ALA; " Burası Karagedik Köyü İkizler bölgesi, Tezingir Kanyonu. Bu parkur mesafemizi 8 Kilometre olarak ayarladık, aslında daha uzun bir parkurumuz var Yazlamazlı köyünden girip Karagedik köyünde bitiriyoruz ama aramızda yaşlılar olduğu için bugünlük parkurumuzu 8 kilometre'ye düşürdük. Düziçine 18 Kilometre, Osmaniyeye 27 Kilometre uzaklıkta. 2 adet yapay gölümüz var. Su diğer kanyonlara bakarak sıcak ve parkur sonunda Köylü hanımların yaptığı sıkma, börek ve çaylarını içip etkinliğimizi bitiriyoruz.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyet Başkan Yardımcısı Esef GÖK: "Bu doğa yürüyüşü benim en güzel yürüyüşümdü. Tabii yanımdaki arkadaşlarda çok önemliydi. onların desteğiyle bu parkuru bitirdik. Güzel bir parkurdu Osmaniyeli olarak biz daha önce böyle bir parkura gelmemiştik. Herkese burdan tavsiye ediyorum. Kendi doğa güzelliklerimizi bilelim, görelim ve herkese duyuralım" dedi.

Köylü hanımlar: "Buraya gezmeye gelen arkadaşlara sunum yapıyoruz. Patetesli, terayağlı, peynirli sıkma börek yapıyoruz, çay demliyoruz. Parkurun sonuna gelenler bu eşsiz lezzetli anadolu yemeklerimizi ucuz fiyatlara tattırıyoruz.
Buraya Alper ÖNER beyden Düziçi belediye başkanımızdan buranın tanıtılmasını, özel yerler yapılmasını, çay, kahvaltı yapılacak yerlerin yapılmasında yardımcı olmasını bekliyoruz. " diyerek belediye başkanını köylerine davet ettiler.
Zorlu coğrafi koşullarında 6 saatlik yürüyüş yapan doğa tutkunları, eşsiz güzelliği ile kendisine hayran bırakan Tezingir Kanyonun sonunda Toprağa tohum ekerek Topraktan Fidana kampanyasına destek verdiler. Yemeklerin yenip, çayların içildiği, halayların çekildiği etkinlik. Payas Mavi Yeşil Doğa Yürüyüşçüleri kulübü yöneticilerinden Mülkiye ÜNAL ve Özay ÇÜRÜK bu güzel rotada kendilerine yalnız bırakmayan Mikail GÖKTUĞ ALA ve ODOY Kulübü başkanı Osman DEMİRKAYNAK'a Türk Bayrağı hediye ettiler. Haber, Fotoğraf : Ersin ŞİMŞEK