Devletin yeni başlattığı destek programı kapsamında, elektrik faturalarını ödeyemeyen ailelere tam destek verilecek.

Antalya’da züccaciye sektöründe 2 milyar dolarlık iş anlaşması Antalya’da züccaciye sektöründe 2 milyar dolarlık iş anlaşması

Para CezaBu destek programı, hanelerin büyüklüğü ve ihtiyaç durumuna göre farklılaşan bir yapıya sahip. Program kapsamında, 1-2 kişilik muhtaç hanelere 75 kilovat saat (kwh) elektrik tüketiminde 130.09 TL destek sağlanacak. 3 kişilik haneler 100 kwh için 173.46 TL, 4 kişilik haneler 125 kwh için 216.82 TL, 5 veya daha fazla kişilik aileler ise 150 kwh için 260.19 TL destek alacaklar.

Para-2Bu destekle birlikte, aylık ortalama 200 TL olarak kabul edilen fatura destek tutarı, devlet tarafından karşılanacak.

Para-1 Bu adımın ardından, devletin yıllık olarak yaklaşık 10 milyar TL’lik bir elektrik faturasını üstlenmesi planlanıyor.

Ekonomik Dalgalanmaların Ardından Bozuk Para Düzenlemesi Otomatlar Sorun Yaşıyor (6)Programdan faydalanabilecek kişiler arasında; 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler ile kronik hastalık yardım programından faydalananlar bulunuyor.

Para 5 Başvuru süreci oldukça basit; kimlik kartı ve elektrik faturasıyla birlikte PTT şubesine gidilerek destekten yararlanmak mümkün.

Para 3Bu önemli adım sayesinde, ekonomik zorluklarla mücadele eden ailelere büyük bir nefes aldırılıyor. Devletin bu destekleriyle birlikte, ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam kalitesinin artması hedefleniyor

Editör: Resul Özdil