Türkiye'de eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik devletin sunduğu sosyal yardım imkanlarına bir yenisi daha eklendi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yeni sosyal yardım programı ile üniversite gençleri, yıllık 5.000 TL nakit desteğe erişebilecekler.

Aile Bakanligindan 2 Bin 392 Engelli Atamasi

Aile Bakanlığı'nın bu yeni programı, ihtiyaç sahibi ailelerin üniversitede okuyan çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak amacıyla hayata geçirildi. Program kapsamında, ailelerin ikamet ettikleri il dışında üniversitede eğitim gören öğrencilerin başvuruları da kabul ediliyor.

Para-3Sosyal yardım programından faydalanabilmek için 25 yaş sınırı bulunuyor. Destek alacak öğrencilerin 25 yaş ve altında olması gerekiyor.

Para-1Ayrıca, düzenli sosyal yardım ödemesi alan ailelerin üniversite eğitimi gören çocukları bu imkandan yararlanabiliyor.

Mayıs Ayında Çalışanlara Sevindirici Haber: Ekstra Mesai Ücreti ile Maaşlar Artıyor Mayıs Ayında Çalışanlara Sevindirici Haber: Ekstra Mesai Ücreti ile Maaşlar Artıyor

Para 5Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor. 18 yaş altındaki öğrencilerin başvuruları velileri tarafından gerçekleştirilirken, 18 yaş ve üstündeki öğrencilerin bizzat kendileri başvuru yapmak durumundalar. Başvuru sırasında, öğrencinin öğrenim durumu ve destek alınacak bilgilere ilişkin belgeler talep edilebilmektedir.

Ege UniversitesiBu yeni sosyal yardım programıyla, üniversite öğrencilerine eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için önemli bir destek sağlanması hedefleniyor. Aile Bakanlığı, gençlerin eğitimlerine daha iyi koşullarda devam edebilmeleri için bu tür sosyal yardımların önemli bir rol oynadığını vurguluyor.

Editör: Resul Özdil