Aktürk, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti: "Çanakkale, Türk milletinin topyekün mücadele ve fedakarlık ruhunun en önemli simgelerinden biridir. 18 Mart 1915'te yazılan bu destan, milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusunun en güzel örneğidir."

Osmaniye Belediye Başkanı Çenet, Kimi Hedef Aldı? Osmaniye Belediye Başkanı Çenet, Kimi Hedef Aldı?

Whatsapp Image 2024 03 16 At 13.28.28 (1)Devamında, Aktürk, şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmanın ve emanetlerine layık olmanın önemine değindi. "Şehitlerimizin bize bıraktığı mirası korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışacağız" diyen Aktürk, milletin birlik ve beraberlik içinde geleceğe güvenle ilerlemesi gerektiğini vurguladı.

Aktürk, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: "Bugün, Çanakkale ruhunu yaşatmak ve şehitlerimizi anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Onların aziz hatıralarını yaşatmak, bizlere düşen en kutsal görevdir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve huzur diliyorum."

Editör: Resul Özdil