Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden birinin de sağlık hizmetlerinde ulaşılan nokta olduğunu belirten Cihangir, mesajında Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği dünyada, hayatın her alanında olduğu gibi sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler ve ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Sağlık ve tıp alanında gelişmeler ve ilerlemeler olsa da bunların yeterli görülmemesini vurgulayan Cihangir, şunları da kaydetti: “Gururla ifade etmeliyiz ki günümüzde sağlık hizmetlerinde ulaştığımız düzey fevkaladedir ancak hiçbir zaman da yeterli görülmemelidir. Ülkemizdeki sağlık teknoloji ve hizmetlerinin bugün birçok Avrupa ülkesine kıyasla çok iyi durumda olmasının başlıca nedeni çok iyi yetişmiş bir o kadar da fedakâr hekimlerimizin olmasıdır. Tüm hekimlerimiz ve sağlık personelimizin insanlığa daha kaliteli bir yaşam sunabilmek amacıyla gerekli özveri ve duyarlılığı göstererek hizmetlerine devam edeceklerine inanç ve güvenimiz tamdır. Bu vesileyle, tüm hekimlerimizin ve sağlık personelimizin Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım. Onlar, sadece bir gün değil, her gün insanlık için büyük bir öneme sahip olan sağlık hizmetlerini sunmakta olan kahramanlardır. Onların çalışmalarını ve fedakârlıkları her an takdir edilmelidir.”

Cihangir ayrıca, hekimliğin dünyanın en kutsal ve en zorlu mesleği olduğunu, bu kutsal mesleğin bir sembolü olan beyaz önlüğün de bir üniforma değil, aslında bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

CGC Basın

Editör: Ersin ŞİMŞEK