CHP İstanbul milletvekili Ali ŞEKER ve Gazeteci Recai AKSU Ökkeş NAMLI'ya açılan davayı takip etmek için Düziçine geldi. Referandum sürecinde Düziçi belediye başkanı Ökkeş NAMLI'nın söylemleri üzerine dava açılmıştı. Duruşma'ya davalının gelmemesi üzerine ertelenen mahkeme çıkışı CHP Düziçi ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Milletvekili Ali ŞEKER yaptığı açıklamada : “Değerli arkadaşlar bende çiftçiler gününü kutluyorum üreten bir Türkiye olmadan tükeniyoruz ve tükenmeye devam ediyoruz onun için çiftçilerimizin emekleri önemli onları imkan tanımakta ülkeyi yönetenlerin görevi. Daha önceki dönem Adalet ve Kalkınma Partisinden Düziçi belediye başkanlığı yapan Ökkeş NAMLI, evet-hayır 16 nisan referandumunda Hayır verenlerin işlerinden edileceğini dair ağır hakaretlerle onları işten çıkartacağını ve hayır diyenlerin hain olduğunu, şerefsiz olduğunu iddia eden ifadelerde bulunmuştu ve Ökkeş NAMLI milleti işten çıkartacağım dedi, ama halk bu nefret söylemine kulak vermedi ve 5000 oyla Ökkeş NAMLI'yı Düziçi belediye başkanlığından aldı.

Türkiye de nefret söylemleri kin, halkı düşmanlığına yöneltme söylemleri artık halk tarafından cevap bulmuyor. Bu dönemde söylediği sözlerle herkesi işinden edeceğim diyen kişi ve herkesin evet demediği takdirde hain olmakla tehdit eden kişinin bugün Türkiye de maalesef hakim. Daha bugün İstanbul Saadet Partisi adayı Necdet KÖKÇINAR'ın, Borsa İstanbul da uzman yardımcısı olarak çalışan oğlu işbaşı yapması gereken askerlik dönüşü süreçte işinden edildi. Yani Türkiye'de devleti yönetenler sanki devlet babalarının malıymış gibi o imkanları sadece belirli bir partinin olanakları için kullanmak gerekiyor gibi insanları bölüyor ve insanları birbirine kışkırtarak iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Biz bu kin, nefret söyleminin son bulmasını istiyoruz. Bunun son kurbanı da borsa istanbul'da işinden olan saadet partisi İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı'nın oğlu bu söylemin mağduru. Biz Türkiye de barış ve kardeşliğin olabilmesi için devletin belli makamında, belli sürelerle işgal eden kişilerin kamu adına görev yaptığını, 82 milyon adına görev yaptığını bütün halka hizmet ettiğinin sorumluluğunda bu görevi yapması lazım. Milletvekili olsun, belediye başkanı olsun, başkan olsun, bakan olsun, bunları halk adına yönettiğini unutmayacak ve 82 milyonu bir tutacak, birliğinden sorumlu olacak.

Düziçi belediye başkanı bu yaptığı kışkırtmalar bu nefret söylemleri karşısında ceza almasıyla ilgili daha önce yaptığımız şikayetlerle ilgili olarak Süleyman SOYLU burada bir şey yok, burada tehdit yok, soruşturmaya gerek yok demişti ama RECAİ AKSU ve Mustafa İNCESU arkadaşımız danıştaya başvurdu.

Başvuru sonucunda bu dava bugün Osmaniye Düziçi'nde görülmeye devam ediyor. Biz de bu halkı kin ve nefret söylemleri söyleyenler hakkında ceza alması konusunda bu davaların takipçisi olduğumuz için Düziçi'ne geldik. Dava muhatap olan kişinin gelmemesi nedeniyle 8 ekime ertelendi. 8 Ekim'de de devam edeceğiz. Her kim ki Türkiye de halkı birbirine karşı kışkırtmak istiyor her kim ki devletin olanaklarını kendi partisi için sonuna kadar istismar ediyor bunların karşısında olacağız ben sözü bu mücadeleyi beraber yürüttüğümüz Recai AKSU'ya bırakıyorum.

Gazeteci Recai AKSU, “sayın vekilimin ifade ettiği gibi, biz buraya Ökkeş NAMLI ile ilgili davanın takibi için geldik. Aslında bu dava referandum sürecine dayanıyor, referandum öncesi bizzat ben ve arkadaşlarım gibi biz hayırcıydık. Bizim oyumuz hayırdır bize kimse şerefsiz, namussuz diyemez dedik. Bizler namuslu ve şerefli insanlarız kimseye hakaret etmeyiz. Evet veya Hayır oyu vermek senin anayasal hakkındır. Ondan dolayı insanı şerefsiz diye söylemde bulunmak yanlıştır. An geldi ki Süleyman SOYLU bu davanın sürdürülmesini gerek olmadığını ifade eden, bu davayı bitirmek istedi. Biz dedik böyle olmaz bu iş diyip Danıştaya başvurduk. Danıştay bizi haklı buldu. Bunun sonucunda tekrar soruşturma başlatıldı. Zaten biz ifademizi vermiştik ama buraya gelip davamızı takip ettik. Eğer burda haksızlığa ses çıkarmıyorsanız bu doğru bir olay değil, eğer vatandaşlık hakları varsa, Türkiye deki herkesin eşit olduğuna inanıyoruz. Hayır diyenlere şerefsiz, hain diyenlere karşı sonuna kadarda mücadele edeceğiz, onun ceza alması istiyoruz. Bunun vatandaşlık görevi olarak değerlendiriyoruz.” Dedi. Haber: Ersin Şimşek