Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Düziçi İlçe Başkanlığı, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için Ekrem İmamoğlu adına başlatılan bağış kampanyasına destek verdi.
CHP İlçe Başkanı Mustafa ŞEN, Düziçi belediye başkanı Alper ÖNER, belediye meclis üyeleri Hasan ÇOBAN ve Selahattin TORUN’un katıldığı bağış kampanyasına partililer yoğun ilgi gösterdi. Bağış kampanyasından önce İş Bankası Düziçi şubesi önünde basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Mustafa ŞEN, “ Bugün hep birlikte Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı seçim çalışmalarına destek olacağız. Bugün ülkemizde yaşamış olduğumuz hukuksuzluğa karşı el birliğiyle tepkimizi vereceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi ne hukuka ne vicdana ne ahlaka sığan hiçbir yanı yoktur. İstanbul’da yapılan seçimlerde aynı zarfa atılan 4 pusula var; muhtarlık, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve büyükşehir belediye başkanlığı. İptal olan sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçimidir. Gerekçe olarak sunulan ise Sandık Kurullarındaki hukuksuzluk. Aynı sandık kurulu üçünü geçerli sayarken sadece büyükşehir belediye başkanlığı oyunu geçersiz sayarak hukuka ve vicdana aykırı bir karar almıştır” dedi.
“23 HAZİRAN’DA YAZ GELİYOR”
İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine toplumun büyük bir tepki verdiğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Mustafa ŞEN, “ Herkesin tepkisini gösterdiği bir zamandan geçiyoruz. Sanatçılar tepkisini gösterdi, iş dünyası tepkisini gösteriyor, spor camiası tepkisini gösteriyor. Bu tepkiyi sandıkta da sandık darbesini yapanlara karşı el birliğiyle cevabını vereceğiz hiç kimse merak etmesin. Bugün ülkenin geleceğinden kaygı duyan, ülkesine sahip çıkan demokrasi uğruna canını da vermeye hazır olan bizler bu mücadelede asla geri adım atmayacağız. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günlerde bağış yaptığı için bıçaklanan genç bir arkadaşımız oldu. Hiç kimse korkmasın. Hiç kimse korkmasın ki; bu ülkenin adaletini hakkın hukukun savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Bizler bu baskıya karşı daha fazla tepki gösterip el birliğiyle başaracağız. Daha fazla birbirimize sahip çıkacağız. Elbirliğiyle başaracağız. 31 Mart’ta bahar geliyor demiştik 23 Haziran’da yaz geliyor” dedi. Haber: Ersin Şimşek