Osmaniye'den Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi 2. Sıra Adayı olan Ahmet Kara, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla duygu dolu bir mesaj yayımladı.

Kara, mesajında Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık iradesini temsil ettiğini ve bu destansı zaferin yıl dönümünün gururla anıldığını ifade etti.

Çanakkale'nin 109. Yıl Dönümünde Şehitleri Anma Ve Deniz Zaferi (1)Ahmet Kara, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tarihinin en kahramanlık dolu sayfalarından biridir. 18 Mart, Türk milletinin vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı uğruna canını hiçe sayarak verdiği mücadelenin simgesidir. İngiliz donanmasının karşısında ezici bir üstünlükle durarak, milletimizin vatan sevgisi ve inancı dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, bu kutsal zaferin anlamını yeniden hatırlatıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türk milleti birlik ve beraberlik içinde verdiği destansı mücadele ile düşmanın üstesinden gelmiş ve vatan topraklarını korumuştur.

İskenderun'da "En İyi Kaynağı Ben Yaparım" yarışması düzenlendi İskenderun'da "En İyi Kaynağı Ben Yaparım" yarışması düzenlendi

Çanakkale Zaferi, sadece bir askeri zafer değil, aynı zamanda milletimizin inancını, azmini ve kararlılığını simgeleyen bir destandır. Bu zaferin ışığında, Türk milleti her zaman vatanı için canını feda etmeye hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarını minnetle anıyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Onların fedakarlıkları ve mücadeleleri sayesinde, bizler bugün bağımsız bir şekilde yaşamımızı sürdürebiliyoruz.

Çanakkale'nin 109. Yıl Dönümünde Kahramanlık Ve Şehitleri Anma Türk Milletinin Bağımsızlık DestanıMisak-ı Millî sınırları içinde, dipdiri, bağımsız ve egemen bir Türkiye Devleti'nin varlığını sonsuza dek sürdürmek için kararlılıkla çalışacağımızı bir kez daha vurguluyorum. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, Türk milletine ve vatan sevdasına olan inancımızı bir kez daha yineliyoruz."

Editör: Resul Özdil