Ramazan Bayramı'nda Düziçililerin vazgeçilmez lezzeti olan ve yıllardır yapılan geleneksel kömbe için hazırlıklar başladı.
Ramazan Bayramı'nda ev halkı ve misafirler için kurulan sofraların baş köşesinde yer alan kömbenin yapımı bayram öncesinde hazırlanan malzemelerle başladı.
Bayrama 15 kala hazırlıklarına başlanan kömbe, genelde bayrama 3 gün kala hamuru hazırlanarak, fırın ve taş ocaklarda pişiriliyor. Un, süt, sıvı yağ, margarin, baharat ve şekerle hazırlanan kömbe hamuru, fırında pişiriliyor.

Ramazan kömbesinin en önemli özelliğinin ise uzun süre bozulmaması olduğunu belirten YONCA unlu mamullerinin Sahibi Erkan ESİN İl ve yurt dışından gelen talepler nedeniyle yılın 365 günü kömbe yaparak, gönderdiklerini de kaydeden ESİN, "Sabahın erken saatlerinde kalkarız, sahur vaktine kadar kadınların hazırladıkları kömbeleri pişiririz. Kömbe tavalarının küçüğünü 3 TL'ye, büyük tavayı 5 TL pişirme parası alırız. Ayrıca kendi ürettiğimiz, tereyağlı, cevizli, haşhaşlı ve baharatlı kömbeleri kilosu ramazan boyunca 8 TL ile satışa sunuyoruz" dedi.

Ramazan Kömbesinin Tek Adresi Yonca UNLU MAMÜLLERİ
Fırıncı ESİN, bayram tatili için ilçeye gelen vatandaşların da kömbeye ilgili gösterdiğini söyleyerek, kilo kilo alan vatandaşların tatil dönüşü evlerine veya kendi memleketlerine götürdüklerini de sözlerine ekledi.Refik Cesur bulvarı üzeri, Denizbank Karşısında bulunan Yonca Unlu Mamüllerinden güvenerek alışveriş yapabilirsiniz. Ersin Şimşek