MHP Düziçi İlçe Başkanı Ecz. Mehmet Fatih Mart, İstiklal Marşı'nın kabulünün 101.yıl dönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Başkan mart mesajında; bu gün; Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü ve Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini, istiklal sevgisi ile dopdolu olan bir şairimizin, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutluyoruz.

Anadolu’nun birçok şehri işgal altında ve Türk milletinin bağımsızlığı tehlike altındayken, Türk halkı kadınıyla, çocuğuyla, erkeğiyle, cephedeki askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için destanımsı bir mücadele verirken İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir.
İstiklal Marşı, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan Türk insanının, Atatürk önderliğinde, özveriyle başarıya ulaştırdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır.

Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 101. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.