Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar Canlı Yayın konuğumuz oldu. Sabır gazetesinin facebook adresinden ve Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetinin resmi facebook sayfasından ve bir çok sayfadan canlı yayın gerçekleşti .

 Başkan Mustafa Kaynar'ın yayında yaptığı bazı anektodlar

Tüm Evleri İlaçladık

Koronavirüsle mücadele kapsamında büyükşehirlerde ve ilçelerimizde yapıldığı gibi dolmuşlarımızı, camiilerimizi, okullarımızı toplumun kalabalık olduğu yeri ilaçladık. Biz Türkiye de olmayan bir şeyi yaptık. Yarbaşında üç mahallemiz var ve tüm evlerimizi ilaçladık. Sadece evde olmayan vatandaşlarımızın evlerini ilaçlamadık.

Sizden Aldık Sizlere Geri Verdik


Yarbaşında Askıda Ekmek Kampanyası Başlattık. Muhtarlarımızla görüştüğümüzde ihtiyaç sahiplerini belirlemeye çalıştık. Üç fırına 100’er ekmek Günlük 300 ekmek, aylık 9000 ekmek askıda ekmek bırakılsın diye düşündük. Fakat ihtiyacın fazla olduğunu görünce günlük 500 ekmeğe çıkarttık. Halkıma teşekkür ediyorum çok duyarlı davrandılar belediyeye bir külfeti olmadı.  Bir vatandaşımız bizden aldığını bize veriyor demiş. Biz zaten sizden alıp sizlere tekrar vermek amacımız, bu şekilde sorguladığı için teşekkür ediyorum.  

Bütün Personellerin Geçmişe Dönük Tüm Borcu Ödedik


Biz adayken, bunların sözünü vermiştik. Biz sözümü gerçekleştiriyoruz. Aylık gelir gider tablosunu paylaşıyoruz vatandaşımızla. Personellerimizin maaşlarını incelediğimizde alacaklı olduklarını fark ettik. Bir personelimizin 40 bin liraya yakın alacağı vardı ama maaşına da haciz geliyordu. Maaşının ödenmediğini söyledi, seçim arifesinde bunları kapatacağımızı söylemiştik. Bir personelimizi emekli ettik.  Yarbaşı belediyesi 21 yıllık bir belediye ve personellerin alacağı 300 bin tl idi. 1 Mayıs itibariyle personellerimizin belediyeden hiçbir alacağı kalmadı. İşçi bayramı nedeniyle personellerimize 500’er lira ikramiye verdik.

En Düşük Personelimizin Maaşı 2700 Türk Lirası


Genel başkanımızın tüm Chp’li belediyelere verdiği talimatla en düşük maaşın 2500 Türk Lirası olması gerektiğini söylemişti.Bizde dedik zengin bir belediyeyiz, genel başlanımızın dediği rakamın bir tık daha üzerine koyup 200 TL ek vererek en düşük maaşımız Yarbaşı Belediyesinde 2700 Türk Lirası yaptık.  Toplamda 26 personelimiz var.

10 Fidan Bir Öğrenciye Burs Sağlayacak


Orman vasfını yitirmiş bölgelerimiz var.  Düz bir arazi değil dağlık bir arazi, buralara değerlendirmek için çalışma başlattık. Biz bir sene dikelim 250 sene verim alacağımız bir meyve dikelim dedik. Bu da zeytin’di. İnşallah 4-5 sene sonra ilk ürünlerle birlikte öğrencilerimize burs vereceğiz. Zeytini, Zeytinyağını, salamuru satmakta hiçbir sıkıntımız yok hepsinin yerini ayarladık.

İş makineleri çalıştırıyoruz bize masraflı oluyor. Bu proje de askıda ekmek gibi belediyeye külfeti olmuyor. Burda işler gönül işiyle oluyor. Halkla bütünleşerek yapıyoruz bu projemizi. Hala da vatandaşımız nasıl yardımcı olabiliriz diye talepler geliyor. İlk etap’ta 800 kök fidan dikeceğiz.

23 nisanda anasınıfı ve ilköğretim de okuyan350 öğrencimizin evlerine gidip hediyelerini verdik. Biz Eğitimin her zaman yanındayız. Öğrencilerimiz bizim için önemli.

Düziçi, Kadirli Olsaydı Çoktan Yapılmıştı


Her seçim arifesinde Yarbaşı Düziçi yolunun yapılacağını söyleniyor. Ben bunlara inanmaz oldum. Bu sefer olur dedim, yine hüsrana uğradık. Düziçi olarak örgütlenemiyoruz,biz Düziçi olarak dışlanıyoruz. Burası Kadirli olsaydı, çoktan yapılmıştı. . İnşallah Durmuşoğlu vekilimiz bizleri utandırır bu yolu yaptırır. Bize ne görev düşerse Yarbaşı Belediye Başkanı olarak ben göreve hazırım. Ak parti’li yöneticilerimize, belediye başkanlarımıza, Chp’li belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza hep beraber kenetlenip elimizi taşın altına koyarsak, birlikte başarırız diye düşünüyorum.

Yarbaşı demiryolu, karayollarına ait, Yarbaşı belediyesine ait değil. Bizim sınırımız otoban.

Şimdi ki mevcut belediye binamızı yıkıp, arka tarafı kanala kadar uzatıp 50 tane iş yeri oluşturarak 100 yıllık bir proje olsun istemiştim. Fakat arsa sahipleriyle mutabık kalamayınca kısa önlem olarak cep otogar yapmaya karar verdik. Otogarımız 6 peronluk olacak, otogar içersinde kooperatif ürünlerinin satılacağı bölüm, ,kasap ve halkımızın ürettiği her şeyi satabileceği bölümler yapıyoruz. Evlerine ufak da olsa katkı sağlayabilecek. Kooperatifimiz adına fıstık kavuracağız, zeytin ve zeytinyağı satacağız.

Otogar İçerisinde Ezcane Açmayı Planlıyoruz


Vatandaşımız ezcaneden ilaç almak için  Düziçi’ne gidiyo ve üç sefer dolmuşa binmek zorunda kalıyordu. Bu sayede vatandaşımızın parası cebinde kalacak.

Otogar’da Güzel bir Çorbacı Açacağız


Çorba, Paça işi yapmayı düşünüyoruz. Düziçinde gördüğümüz kadarıyla Kahramanmaraşa, Kömürlere,  Osmaniye ye gidiyor çorba içmek için inşallah güzel bir mekan yaparak insanlarımıza burada hizmet verebileceğiz.

Kooperatif Bizim Kurtuluşumuz


Kooperatifimiz henüz iki aylık. Yumurta tavuğu getirdik ve bu sadece Yarbaşında değil Düziçi ve yan köylerden talep oldu. 4 bine yakın tavuk getirdik. Çiftcinin üretmesi için 40 bin fide getirdik.  Domates piyasa da bir lira iken biz 39 kuruşu verdik vatandaşımıza destek olmak için. Küçükbaş hayvanlarına aşılama yaptık. Hobi bahçesi kurduk ve şuan 20 kişi faydalanıyor.

Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar canlı yayının sonunda Seyirtepe ve Kır Düğün Salonu projelerinin olduğunu belirten kaynar bizi izlemeye devam edin” dedi. Moderatör: Ersin Şimşek

https://www.youtube.com/watch?v=4p18by8GERw&t=7s