Düziçi belediye başkanı Alper Öner, Öğretmenevinde gerçekleşen istişare toplantısında ilçe sorunlarını anlattı.
Düziçi için gece gündüz çalışıyoruz ; İlçemizi daha ilerilere taşıyacağız. Düziçi için gece gündüz çalışıyoruz. İlçede tarım arazilerinin sulaması, temizlik çalışmaları, haruniye kaplıcaları, doğalgaz çalışmaları, hayvancılık gibi konularda bilgi veren ÖNER konuşmasında “Sulama suyu birlik başkanıyız Düziçi belediyesi olarak.Biz Düziçini iki ovadan suluyoruz s1 ve s2 olmak üzere. Geçtiğimiz yıllara oranla 2.5 kat daha fazla tarım arazi sulattık. Muhtarlarımızda buna şahittir. Yapılabilecek son nokta buydu, bundan daha fazla su kullanamayız. biz 27 lira olan kuyu saatini 29 Liraya çıkardık. Bu 29 lira bakım maliyeti ve işci giderleri var. Düziçi en ucuz suyu kullanıyor. 170 Kmlik içme su boru hattını bayramdan sonra yapmaya başlayacağız. Ana su boru hatlarını değiştireceğiz. 
İlçemiz insanın daha rahat yaşaması için bütün çalışmaları yapıyoruz. 4 tane köyün çöplerini biz topluyoruz. Foseptik çukurların temizlenmesi ve kanalizasyonların temizlenmesi ile ilgili vidanjörlerimiz haftasonu da dahil çalışıyor ve önceki yıllara bakarak çok çok iyi durumdayız. Daha iyisi yapılsın diye valimizde çalışıyor.

Sayın valim Haruniye kaplıcamız için geçici ruhsat istiyoruz. biz başvurumuzu yaptık ama 2 aylık bir süreç gerekiyor ruhsat alabilmemiz için. 2 ay sonra sezon bitiyor, bunun için geçici ruhsat ile kaplıcamızı faaliyete geçirmek istiyoruz. Tabela da Haruniye kaplıcasını gören geliyor, açık olmadığını öğrenince belediyeye şikayete geliyorlar.
Doğalgazın bitmesi için gece gündüz uğraşıyoruz. geçen yıl 27 km'lik boru döşemişlerdi. Bu yıl ekonomik daralmadan dolayı 10 km'lik bir alanda çalışma yapıldı. biz bu 10'lik alanı ara yollara da girerek 20 km'ye çıkaracağız. İlçemizde yaklaşık 5000 haneye Doğalgazı ulaştıracağız. Mahalleli kızıyor, çalışma yapıldığı için etraf toz oluyor diye, 5000 tane haneye doğalgaz çekiyoruz tozacak muhtarlarımdan destek bekliyorum bu konuda. Doğalgazlar sadece ocakta kullanılacak şekilde de çekebiliriz. Eğer biz ne kadar doğalgaz abone formu doldurursak ilçemizin doğalgazla tanışması daha çabuk olacaktır, şirket buraya daha çok ağırlık verecek ve daha fazla km'ye doğalgaz hattı döşenecek.
.
Biz Artık Şehir Olduk
Muhtarlarımızdan bir talebim daha şu lütfen hayvancılık konusunda bize yardımcı olun. Biz artık bir şehir olduk. Mahalle aralarında yapılan hayvancılıktan komşular şikayetçi, biz belediye olarak bu hayvanları kaldırmak istediğimizde hayvan sahipleri şikayetçi. Tamam belli bir yere kadar 1inek, 2 inek idare edilebiliyordu ama geçen gün 200 küçük baş hayvan satmak isteyen bir vatandaşımız mahallenin ortasına ahırını kurdu. Zaten sinekle başımız belada. Artık hayvancılık yapmak isteyen vatandaşımız komşu köylerde ahırlarını kurup faaliyetlerine devam etsin. Haber: Ersin Şimşek