Dünya İklim Günü dolayısıyla çocuklara yönelik program düzenlendi Dünya İklim Günü dolayısıyla çocuklara yönelik program düzenlendi

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, maden kazasının ardından bölgede başlatılan çalışmaların titizlikle sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, bakan yardımcısı ve genel müdürlerin koordinasyonunda 8 teknik ekibin çalışmalarının titizlikle yürütüldüğü vurgulandı. Ekiplerin her gün 9 ayrı noktadan aldığı numunelerin 3 ayrı laboratuvarda analize gönderildiği ve bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı ifade edildi.

Numunelerin Çevre Bakanlığı'na ait laboratuvarlarda ve yetkili laboratuvarlarda analiz edildiği belirtilen açıklamada, yeraltı suyu gözlem kuyularında yapılan izleme sonuçlarının da incelendiği ve herhangi bir ağır metal kirliliği tespit edilmediği bildirildi.

Bakanlık teknik ekiplerinin bölgedeki hava kalitesini 6 izleme istasyonunda sürekli olarak takip ettiği ve siyanür kaynaklı herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmediği de açıklamada yer aldı.

Ayrıca, toprak kayması sonucu akan malzemenin geçici olarak depolanacağı alanların belirlendiği ve bu alanda sızdırmazlık şartlarının sağlandığı kaydedildi. Bölgeye akan malzemenin hazırlanan bu alana transferine başlandığı da belirtildi.

Editör: Ayşe Nur Hakkoymaz