Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Yönetim Kurulu Üyesi Nurdan Akar, kadınların her sektörde başarılı olabileceğini vurgulayarak, sigorta eksperliği mesleğindeki deneyimlerini paylaştı. Akar, "20 yılda 50 bin aracın hasar tespitini yaptım" diyerek kadınların bu alandaki potansiyeline dikkat çekti.

Akar Kadınlar Her Sektörde Her İşi Başarıyla Yapabilir (3)Üniversite yıllarında sigorta eksperliği mesleğini keşfettiğini belirten Akar, 2004 yılında ilk kadın sigorta eksperi olarak göreve başladığını ifade etti. İlk yıllarda sektördeki çoğu kişinin bu durumu garip karşıladığını ancak zamanla işini sevmenin ve en iyi şekilde yapma isteğinin önemli olduğunu gösterdiğini belirtti.

Akar Kadınlar Her Sektörde Her İşi Başarıyla Yapabilir (2)Sigorta eksperliğinin sigorta şirketlerinin eksperi olmadığını vurgulayan Akar, tarafsız ve bağımsız bir meslek olduğunu söyledi. Kadınların sigorta sektörünün vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade eden Akar, yeni nesile de bu mesleği önerdi.

Akar, kadınların sigorta eksperliği mesleğine teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, bu alanda kadınların daha fazla yer almasının sektöre fayda sağlayacağını dile getirdi.

Akar Kadınlar Her Sektörde Her İşi Başarıyla Yapabilir (1)Kadınların sigorta eksperliği mesleğine uygun olduğunu ve bu alanda başarılı olabileceğini vurgulayan Akar, 20 yıldır bu mesleği icra ettiğini ve yaklaşık 50 bin aracın hasar tespitini gerçekleştirdiğini paylaştı.

Kadınların toplumda hak ettikleri değeri görmesi gerektiğini belirten Akar, kadınların her sektörde başarılı olabileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Editör: Ertuğrul Salih Çimen