Ak Parti’de Hamza Tor Sesleri Yükseliyor

Osmaniye'de tanınan ve sevilen bir isim olan Hamza Tor, yıllarca hizmet verdiği Ak Parti'nin milletvekilliği aday adaylığı için ismi geçmeye başlamasıyla birlikte, parti içinde büyük bir heyecan yarattı.

Osmaniye'nin köklü siyasi geçmişine sahip isimlerinden biri olan Hamza Tor, siyasi kariyerine gençlik yıllarında başladı ve o günden bu yana Osmaniye siyasetinin önemli isimleri arasında yer almaya devam ediyor.

Tor'un adaylığına destek verenler, onun bölgeye hizmet etme konusundaki kararlılığına vurgu yapıyor ve Tor'un bölgenin sorunlarını çözmek için yıllardır gösterdiği çabalardan bahsediyor.

Hamza Tor'un adaylığı, Osmaniye'deki siyasi hareketliliği artırarak, bölgenin kalkınması için büyük bir fırsat sunuyor.

Hamza Tor Kimdir?

Hamza Tor, 1976 yılında doğdu ve eğitim hayatını Osmaniye'de tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra kendi işini kurarak serbest avukatlık yapmaya başladı.

2001 yılında AK Parti Osmaniye Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak siyasi hayatına atılan Hamza Tor, 2006-2009 yılları arasında AK Parti Osmaniye ana kademe il teşkilatının hukuki ve siyasi işlerinden sorumlu il başkanlığı görevini üstlendi.

Siyasi kariyerinde önemli görevler üstlenen Hamza Tor,

  • 2004 ve 2009 yıllarında merkez ilçe İl Genel Meclisi üyeliğine seçilerek,
  • 2007-2009 yılları arasında İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüttü.
  • Ayrıca İl Genel Meclisi üyeliği sırasında 4 yıl İl Daimi Encümenliği,
  • 3 yıl Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenliği,
  • muhtelif yıllarda ise Plan Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Eğitim, Sanayi,
  • Ticaret Komisyon Başkanlıkları ve üyelikleri görevlerinde bulundu.

Hamza Tor, 2012 yılında yapılan Osmaniye Baro seçimlerinde Osmaniye Baro Başkanı seçilerek 2 yıl bu görevi yürüttü. 11 Ocak 2015 tarihinde ise AK Parti Osmaniye il başkanı olarak görev almaya başladı ve 21 Ocak 2021 tarihine kadar bu görevini başarıyla sürdürdü.

Hamza Tor'un siyasi kariyeri boyunca görev aldığı önemli kurumlar arasında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet ve Denetim Kurulu üyeliği, 2008-2014 Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği Başkan Vekilliği gibi görevler de bulunmaktadır.

AK Parti'nin Osmaniye milletvekili aday adayları arasında yer alan Hamza Tor'un, siyasi kariyeri boyunca edindiği tecrübe ve birikimiyle, Osmaniye'yi daha da ileriye taşıyacak hizmetler yapacağına inanılıyor.