Çevre Koruma ve Kontrol Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ilaçlama ekipleri, sivrisinek, hamamböceği, karasinek, fare ve pire gibi haşerelerin kontrol altına alınması için titizlikle çalışıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Haşere Mücadelesinde Kararlı (5)Ekipler, özellikle yerleşim yerlerindeki kritik noktalarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor. Bu noktalar arasında bina bodrumları, inşaat sahaları, foseptikler, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemleri, rögarlar ve dereler gibi alanlar bulunuyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Haşere Mücadelesinde Kararlı (4)Kullanılan ilaçlar, Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerden seçilerek hem kapalı hem de açık alanlarda etkin bir şekilde kullanılıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Haşere Mücadelesinde Kararlı (3)Ayrıca parklar, gübrelikler, çöp konteynerleri ve süs havuzları gibi haşere üremesine neden olan alanlara müdahale edilerek, haşere gelişimi önleniyor.

Sivrisinek üremesini engellemek için kullanılmayan otomobil lastikleri toplanıp geri dönüşüme gönderilirken, derelerde yapılan temizlik ve yol verme çalışmalarıyla suyun durgunlaşması önlendiği için sivrisineklerin gelişme ortamı engelleniyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Haşere Mücadelesinde Kararlı (2)Depremden etkilenen bölgeler ve yıkım süreci devam eden alanlarda ise özellikle sineklere yönelik gece ilaçlamalarına ağırlık verilerek, kritik noktalar düzenli olarak kontrol edilip ilaçlanıyor.

Bine yakın arı yetiştiricisi sektöre kazandırıldı Bine yakın arı yetiştiricisi sektöre kazandırıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Haşere Mücadelesinde Kararlı (1)Adana Büyükşehir Belediyesi'nin gece gündüz demeden yürüttüğü bu çabalar, vatandaşların rahatı ve huzuru için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Haşere Mücadelesinde Kararlı (6)Günün 24 saati, 450 personel ve 100 ilaçlama aracı ile yürütülen çalışmalar, kentin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevreye sahip olması için kararlı bir şekilde devam ediyor. 

Muhabir: Anıl Sarı