Antalya Valisi Hulusi Şahin, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, fuarların sektörlere önemli katkılar sağladığını belirterek Türkiye'nin turizmde kaydettiği büyük mesafeden ve Antalya'nın amiral gemisi konumundan bahsetti. Şahin, Türkiye'nin turistik yatak sayısının Rodos Adası'ndaki sayıdan daha az olduğu dönemden bugüne 650 bin yatak kapasitesine ulaşıldığını vurguladı.

Antalya'nın dünya turizm listelerinde ilk 10'a girdiğini ifade eden Şahin, turizmin Türkiye ekonomisi için büyük bir gelir kaynağı olduğunu ve hedeflerinin dünya turizm pastasından en azından yüzde 1'ini almak olduğunu dile getirdi. Turizmdeki bu büyüme potansiyeliyle 5 yıl içinde 100 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedefine ulaşabileceklerini belirtti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar da Antalya'nın turizmin yanı sıra tarım, fuarcılık ve diğer sektörlerde de altın bir şehir olduğunu vurgulayarak, fuarcılığın sadece belirli bir kesime değil, tüm paydaşlara önemli katkılar sağladığını ifade etti.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuarın 34 yıldır düzenlenmesinin önemine değinerek, fuarların işbirliklerinin temelini attığı ve şehre ekonomik katkılar sağladığı bir platform olduğunu belirtti. Vali Şahin ve beraberindekiler, fuar alanındaki stantları gezerek sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Kaynak: aa