Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da darbeye karşı duran milletin, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

15 Temmuz akşamı, bir grup FETÖ’cü askerin Türkiye’yi ateş çemberine çevirmek isteyen dış ve iç terör örgütlerinin peşine takılarak kalkıştığı darbe girişiminin demokrasi açısından son derece tehlikeli ve haince bir girişim olduğunu belirten Cihangir, "Askerimizle vatandaşımızı karşı karşıya getirip ülkeyi karanlık günlere sürüklemeye çalışan bu hain girişime, tam bir yıl önce aziz milletimiz milli iradeye sahip çıkarak demokrasi adına gerekli cevabı vermiştir. Cesaret ve sağduyu ile hareket eden halkımız, karanlık oyunlara dur demiştir. Milletine silah doğrultan, bomba atan bu milletin ferdi asla olamaz. Ne yazık ki bu kansızlar, ülkemizde kan dökmüş, askerimizle polisimizi, milletimizle askerimizi karşı karşıya getirmiştir. Devletinin yanında yer alan milletimiz bu hainlere bir yıl önce nasıl fırsat vermediyse, bu alçakça oyunu silahların, tankların karşısında göğsünü siper ederek bozmuşsa bundan sonra da bu hainlere ve onları savunanlara gerekli dersi vermeye devam edecektir.” dedi.

Seçimle gelenlerin ancak seçimle gideceğini de ifade eden CGC Başkanı Ali Cihangir, “Halkımız 15 Temmuz’da tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Türkiye’nin gücünü tüm dünya görmüştür. Çanakkale ruhunun bu milletin kılcal damarlarına kadar işlediğini Türki’ye düşmanları bir kez daha anlamıştır. 15 Temmuz’da bu kutsal Vatan topraklarının bölünmemesi, ülkemizin kan gölüne dönmemesi için seve seve canını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.