ANKARA (SABIR) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira ve ücret geliri elde eden ancak beyanname sunmayan 400 binden fazla vergi mükellefinin tespit edildiğini açıkladı.

Mehmet Simsek Kripto Duzenlemesini Yakinda Meclise Gonderiyoruz H1516782 11Bakan Şimşek, bu kişilere cezai yaptırımlardan kaçınmaları için pişmanlık yasasından faydalanmaları çağrısında bulundu.

Burdur'da yaşlı bir kadın evinde ölü bulundu Burdur'da yaşlı bir kadın evinde ölü bulundu

Para 5Sosyal medya üzerinden 2023 mali yılı gelir beyanları hakkında bilgilendirme yapan Bakan Şimşek, geçtiğimiz yıl içerisinde kira, maaş, menkul kıymetler ve diğer gelir kalemlerinden kazanç elde eden yaklaşık 1,8 milyon kişi ile ticaret, tarım veya özgür meslek erbabı olarak faaliyet gösteren 2,6 milyon kişinin gelir vergisi beyanında bulunduğunu aktardı. Bakan, sürece zamanında katılan tüm mükelleflere teşekkür etti.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (7)

Ancak Şimşek, gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellefin tespit edildiğini vurguladı.

Para CezaŞimşek, "Beyanname vermeyenleri cezai yaptırımlardan kaçınmak için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" dedi.

Para-1Vergi mükelleflerinin, pişmanlık yasasından yararlanarak beyanlarını zamanında sunmaları ve cezai yaptırımlardan kaçınmaları gerektiği belirtildi.

Muhabir: Resul Özdil